Thursday, November 30, 2023
Home Tehnologie Sam Altman, omul din spatele ChatGPT, tehnologia care a cucerit…

Sam Altman, omul din spatele ChatGPT, tehnologia care a cucerit…

by admin

Sam Altman a fost concediat din funcţia de director general al OpenAI, a anunţat vineri compania, potrivit Bloomberg.

“Plecarea domnului Altman vine în urma unui proces de analiză deliberativă a consiliului de administraţie, care a ajuns la concluzia că acesta nu a fost în mod constant sincer în comunicările sale cu consiliul de administraţie, împiedicând capacitatea acestuia de a-şi exercita responsabilităţile”, a precizat compania în postarea de pe blogul său. “Consiliul nu mai are încredere în capacitatea sa de a continua să conducă OpenAI”.

Directorul general de tehnologie Mira Murati va fi CEO interimar, cu efect imediat. Compania va efectua o căutare pentru succesorul permanent al CEO-ului. Contactat de The Verge, departamentul de comunicare al OpenAI a refuzat să comenteze dincolo de postarea de pe blog. Angajaţii de la OpenAI au aflat vestea când a fost anunţată public, potrivit mai multor surse.

“Mi-a plăcut mult timpul petrecut la OpenAI”, a declarat Altman într-o postare pe X (fostul Twitter). “A fost transformator pentru mine personal şi, sperăm, şi pentru lume un pic. Mai presus de toate, mi-a plăcut să lucrez cu oameni atât de talentaţi. Voi avea mai multe de spus despre ce urmează mai târziu”.Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro