Tuesday, March 21, 2023
Home România Satul din România în care toți cei 1.200 de locuitori stau la aceeași adresă, iar mulți au același nume

Satul din România în care toți cei 1.200 de locuitori stau la aceeași adresă, iar mulți au același nume

by admin

Dacă mergi pe uliţele din Bălăciţa, Mehedinţi şi întrebi pe oricine la ce adresă stă, vei obţine acelaşi răspuns. Toţi cei 1200 de locuitori au în acte aceeaşi adresă. Ca situaţia să fie şi mai complicată, pe mulţi săteni îi cheamă la fel. 

Toţi cei 1200 de locuitori au în acte aceeaşi adresă

Dincolo de anecdotă, problema e destul de gravă, mai ales în contextul în care mulţi săteni s-ar încadra să primească ajutorul de încălzire. Doar că, potrivit ordonanţei de Guvern, cei 1400 de lei, plătiţi în două tranşe – una în martie, una în septembrie – se acordă pentru un singur loc de consum, acolo unde media veniturilor pe cap de locuitor este sub 2000 de lei. La Bălăciţa, însă, obiceiul locului bate legea. 

Florentina Lazăr, Reporter Observator: Ce scrie in buletinele oamenilor? 

Vlăduț Constantin, primar: Localitatea, comuna, judetul. Nu strada, nu număr. Dar nu a fost un impediment. Când vine o scrisoare, un pachet, ceva, s-a stiut unde trebuie sa ajunga, nu au fost incurcaturi. 

Într-o altă localitate din Teleorman, străzile au primit recent nume şi numere, dar oamenii n-au apucat să-şi schimbe buletinele. Primăria trebuie acum să stabilească unde locuiesc potenţialii beneficiari ai ajutorului şi câte persoane sunt la fiecare adresă. 

Ionuț Ciprian Ciuperceanu, primar Drăgănești-Vlașca: Sunt buletine vechi, cum este si al meu. Asta nu inseamna ca cei de la Poştă nu ştiu unde sa distribuie aceste carduri. 

Mihaela Burghiu – director OJP Teleorman: Si daca nu se stie exact, nu e o problema. Toti factorii postali isi cunosc oamenii. 

După ce sunt strânse toate datele, ANAF va trece la verificarea veniturilor

Demersurile pentru obţinerea ajutorului de înclzire au început deja. Primul pas: împărţirea declaraţiilor pe proprie răspundere

Florentina Lazăr – reporter Observator: La nivel național, 313 mii de oameni, cei mai mulți pensionari, au colocatari și nu se încadrează în venitul maxim per membru de familie de 2000 lei pentru a primi ajutorul. În acest caz, fie își radiază colocatarii de la Evidenta populației, fie se adresează Primăriei pentru o ancheta sociala.

Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: Vom trimite înştiinţări cu data de 1 februarie prin care le aducem la cunoştinţă ca figureaza la adresa de domiciliu cu alti colocatari. si ei pot sa isi rezolve probelma prin aceste anchete. Credem ca intarzierile nu ar trebui sa fie foarte mari. 

După ce sunt strânse toate datele, ANAF va trece la verificarea veniturilor. Iar cei care se încadrează în plafon, vor primi cardul de energie, tot prin poştă. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro