marți, octombrie 8

Scrisoarea atribuită președintelui Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, publicată marți, 8 octombrie, în ziarul local Obiectiv de Argeș și preluată de agenția News.ro, în care sunt aduse critici președintelui AUR George Simion și este criticată dur strategia electorală a formațiunii, este contestată chiar de Claudiu Târziu, care a declarat că obinuiește să trimită comunicate de presă, asumate prin semnătura sa. De asemenea, AUR a dezminţit existenţa unor tensiuni în partid şi a acuzat „o încercare de destabilizare”.

Claudiu Târziu a contestat autenticitatea documentului publicat de presa locală

ACTUALIZARE 17.35 „Eu obişnuiesc să transmit comunicate de presă asumate, care poartă semnătura mea. Dacă voi avea ceva de spus legat de subiectele menţionate acolo, vă voi trimite personal informare de presă”, a transmis președintel Consiliului Național de Conducere al AUR.

De asemenea, şi AUR a transmis un punct de vedere, în care dezminte existenţa unor tensiuni în partid şi acuză „o încercare de destabilizare, venită din afara partidului, aşa cum au mai fost destule în ultimii ani”. „Nici de această dată nu vom cădea în capcanele pe care ni le întinde sistemul. Continuăm împreună lupta pe care am început-o în urmă cu cinci ani, ghidaţi de principiile şi valorile noastre şi de dorinţa de a face bine românilor şi României”, au transmis reprezentanţii AUR.

Știrea inițială. Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a lansat un atac la adresa lui George Simion, președintele partidului, pe care îl acuză de „porniri dictatoriale” și „decizii stupide”, cu referire la promisiunea de a construi case cu 35.000 de euro. Într-o scrisoare adresată Biroului Naţional de Conducere al AUR, Târziu afirmă că partidul AUR a ajuns „un partid minor, fără busolă, imprevizibil chiar şi pentru membrii săi şi complet irelevant în orizontul politic al viitorului mandat”. Potrivit lui Târziu, „gradul de încredere a membrilor de partid în conducerea centrală şi în strategia politică promovată de la Bucureşti este zero”, scrie News.ro, preluând ziarulobiectiv.ro.

„De la imaginea grupării «extremiste» (de extremă urgenţă – i-am zis eu), anti-sistem, care dădea fiori tuturor rebuturilor politice care au condus România în ultimii 34 de ani, am ajuns, în doar câteva luni, în postura unui partid minor, fără busolă, imprevizibil chiar şi pentru membrii săi şi complet irelevant în orizontul politic al viitorului mandat”, afirmă Claudiu Târziu în scrisoare, despre care afirmă că se vrea un semnal.

El nu a putut fi contactat pentru a oferi precizări referitoare la documentul apărut în presa locală, menționează News.ro.

Tîrziu critică, de asemenea, și modul în care au fost desemnaţi candidaţii la alegerile locale.

„Impertinenţa cu care am nominalizat la Primăria Bucureşti un cvasi-necunoscut (ale cărui merite personale incontestabile nu intră în discuţie aici) le-a indicat oamenilor dornici de schimbare fie că rezerva de cadre a AUR este zero, fie că asistă la un blat politic condamnabil. Nebunia nominalizărilor în teritoriu a generat toată gama de reacţii, de la furie şi dezgust până la râsete batjocoritoare. Faptele sunt prea recente ca să mai necesite o argumentare suplimentară. Mărturisesc că m-am abţinut de la reacţii categorice în speranţa că toată strategia are o logică ascunsă, pe care nu o cunoaşte decât autorul. Logica a fost în valoare de 9%”, a mai scris liderul AUR.

Atac la casele de 35.00o de euro ale lui Simion

Claudiu Târziu susţine că „gradul de încredere a membrilor de partid în conducerea centrală şi în strategia politică promovată de la Bucureşti este zero”.

„Fiecare săptămână scursă din iunie şi până acum ne-a mai tăiat din emoţii. Astăzi, pentru oamenii cu un dram de gândire, suntem în aşteptarea unor rezultate cel mult modeste, dacă ne raportăm la sondajele de acum un an. Gradul de încredere a membrilor de partid în conducerea centrală şi în strategia politică promovată de la Bucureşti este zero”, scrie Târziu.

În scrisoare, el invocă „secretomania care învăluie orice hotărâre la nivelul partidului”.

„Un lanţ de evenimente şi decizii greşite, când nu de-a dreptul stupide, a uluit majoritatea susţinătorilor AUR în lunile care au trecut: casele de 35 de mii de euro, veştile tulburătoare despre alianţa cu USR, nevalidarea unor candidaţi aleşi în consilii locale şi judeţene, nominalizarea pe sprânceană a candidaţilor pentru Parlament şi, nu în ultimul rând, secretomania care învăluie orice hotărâre la nivelul partidului”, scrie preşedintele Consiliului Naţional al AUR, adăugând că „nominalizarea candidaţilor pentru Parlament se face nestatutar şi pe ascuns”.

„Listele de candidaţi se depun fără semnătura mea, care este obligatorie conform statutului. Întreg procesul decizional este restrâns la nivelul preşedintelui de partid şi se pune în practică prin directive verbale, nediscutate în structurile de partid şi neadoptate legal. Dacă un lider îşi poate pierde parţial sau total reperele morale şi respectul pentru legalitate în momente de mare intensitate politică, apropiaţii şi colaboratorii au datoria să-l readucă cu picioarele pe pământ, nu să îi stimuleze pornirile dictatoriale”, îşi argumentează Claudiu Târziu demersul.

„Oamenii din teritoriu nu mai vor să audă de AUR”

Târziu precizează şi care ar fi paşii pentru a reglementa situaţia în partid.

„Suntem la câteva săptămâni distanţă de un moment care va influenţa decisiv viitorul acestui partid. Cu structuri locale care funcţionează semi-clandestin, cu un activ de partid dezamăgit şi revoltat pentru tratamentul la care a fost supus în ultimii ani, cine va păzi secţiile de vot în decembrie? Oamenii din teritoriu care nu mai vor să audă de AUR? Membrii şi candidaţii care au fost minţiţi până în ultima clipă şi daţi la o parte la alegerile locale? Liderii alungaţi în mod dezonorant din partid şi care acum aşteaptă momentul marii răzbunări?”, scrie el.

Conform lui Târziu, încă mai este timp pentru a elibera adeverinţele de membri colegilor aleşi locali pe care partidul a refuzat să-i valideze în mod abuziv şi care totuşi şi-au depus dosarele spre validare, încă mai este timp pentru a alcătui listele de candidaţi la parlamentare care să redea speranţa alegătorilor noştri şi care să ajute la obţinerea unor rezultate mai bune şi că încă mai este timp pentru a reface strategia electorală, astfel încât AUR să convingă o mare parte dintre români că are soluţii şi oameni pregătiţi să le implementeze.

„Sunt gata să dau totul pentru succesul acestui proces şi să las deoparte tot ceea ce m-a revoltat, doar cu speranţa că vom regăsi împreună spiritul şi forţa cu care am fondat această mişcare. Nu rataţi această ofertă şi organizaţi degrabă un calendar de întâlniri, cu prezenţă fizică şi online, în cadrul cărora să reparăm ce s-a stricat şi să clarificăm calea de urmat”, mai arată Claudiu Târziu.

Editor : Bogdan Păcurar

Acțiune.
Exit mobile version