sâmbătă, octombrie 5

Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat o nouă schimbare pentru structura Cupei Davis, revenind la formatul cu meciuri disputate acasă şi în deplasare din septembrie anul viitor, conform DPA, preluată de Agerpres. Turneul istoric a trecut prin numeroase schimbări în ultimii ani, cel mai recent format vizând etapa grupelor desfăşurată la puţin timp după turneul US Open.

Patru oraşe au găzduit grupele de patru echipe pentru un turneu în care fiecare întâlnea pe fiecare şi care a redus numărul de echipe de la 16 la 8, dar meciurile pe teren neutru au fost afectate de o prezenţă redusă a spectatorilor, iar jucătorii s-au plâns de programul încărcat.

În prezent, ITF a ales să revină la formatul cu meciuri desfăşurate acasă şi în deplasare, iar cele şapte echipe care câştigă se alătură echipei gazdă la finala de opt organizată în noiembrie.

Ce e nou la Billie Jean King Cup

Billie Jean King Cup se va desfăşura de asemenea într-un format cu finale de opt echipe anul viitor faţă de actualul format de 12 echipe, iar pentru a face această tranziţie în luna aprilie se va desfăşura o etapă de grupe cu şapte grupe a câte trei echipe.

Asemenea Cupei Davis, câştigătoarele se vor alătura apoi echipei gazdă pentru finala de opt.

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Tenis, David Haggerty, a declarat în legătură cu aceste schimbări: ”Vestea de astăzi este un alt pas pozitiv înainte atât pentru Cupa Billie Jean King, cât şi pentru Cupa Davis, iar eu sunt încântat pentru viitorul ambelor competiţii.”

”Modificările formatului urmăresc să construiască succesul pe care îl ştim de la ambele evenimente în anii recenţi şi contribuie la o dorinţă de lungă durată de a aduce mai multă coordonare sub sigla Cupei Mondiale de Tenis”, potrivit lui David Haggerty.

Editor : M.C

Acțiune.
Exit mobile version