Thursday, September 21, 2023
Home România Ședință extrem de tensionată la PNL, cu reproșuri pentru Ciucă și Boloș pentru că s-au subordonat PSD / Discuții despre ieșirea de la guvernare / Acord politic cu PSD, respins

Ședință extrem de tensionată la PNL, cu reproșuri pentru Ciucă și Boloș pentru că s-au subordonat PSD / Discuții despre ieșirea de la guvernare / Acord politic cu PSD, respins

by admin

Liderii PNL din conducerea centrală și din teritoriu au avut duminică o ședință extrem de tensionată la Vila Lac, au declarat pentru G4Media mai multe surse din partid. Principalele reproșuri au fost la adresa președintelui Nicolae Ciucă și a ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, pe care mulți liberali i-au criticat pentru că ar fi subordonat partidul PSD-ului.

Motivul criticilor a fost pachetul de măsuri fiscale. ”PSD ne face pe noi să arătăm responsabili de distrugerea antreprenorilor și a ocupațiilor liberale prin suprataxare, în timp ce ei dau ajutoare sociale, tocmai au anunțat că măresc pensiile și cresc ajutorul pentru lemne”, a declarat un lider PNL pentru G4Media.

Discuțiile în contradictoriu au fost atât de dure, încât Cristian Buican, șeful PNL Vâlcea, a propus discutarea unei variante în care PNL să iasă de la guvernare pentru a salva partidul de la căderea accelerată în sondaje.

Nicolae Ciucă a respins propunerea, spunând că ”eu sunt militar și nu dezertez de pe câmpul de luptă”, potrivit surselor G4Media.

Propunerea lui Buican a fost susținută de alți lideri locali, dar nu a fost supusă unui vot și nici nu e clar dacă ea va fi reluată în altă ședință.

”O să ajungem să ne fie dor de 10% în ritmul ăsta. Eu știu că țara are nevoie de stabilitate, că e război lângă noi, dar avem nevoie și de democrație. PSD ne sufocă, dacă o să continuăm așa nu va mai exista PNL, și atunci de unde democrație?”, a spus în ședință europarlamentarul Vasile Blaga.

Președintele Nicolae Ciucă a propus în ședință aprobarea unui acord politic cu PSD, care prevede interdicția atacurilor reciproce și a racolării de primari. Criticile liderilor locali au fost însă extrem de dure, astfel că acest acord politic nu a mai fost supus la vreun vot.

”E clar că acum Ciucă nu mai controlează partidul ca înainte, foarte mulți lideri au ridicat glasul împotriva lui, cum nu s-a întâmplat până acum. Și prim-vicepreședinții au schimbat foaia, au simțit curentul din partid și nu și-au asumat pachetul de măsuri fiscale negociat de Ciucă cu PSD”, a mai spus pentru G4Media un lider liberal.

Lui Ciucă i s-a reproșat și faptul că nu a discutat deloc în partid asumarea răspunderii de către premierul Marcel Ciolacu pe pachetul fiscal. Liderii locali au spus că au aflat din presă despre eveniment.

Liderii PNL se întâlnesc din nou luni de la ora 10.00 în ședința Biroului Politic Național pentru a discuta despre asumarea răspunderii în Parlament, relația cu PSD și prioritățile de guvernare.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro