Sunday, October 1, 2023
Home Internațional Șeful spionajului militar ucrainean recunoaște atacurile pe teritoriul Rusiei. „Asta constituie diferenţa dintre noi şi ruşi”

Șeful spionajului militar ucrainean recunoaște atacurile pe teritoriul Rusiei. „Asta constituie diferenţa dintre noi şi ruşi”

by admin

Data publicării:

Şeful serviciului de contraspionaj militar ucrainean, Kirilo Budanov. Foto: Profimedia Images

Loviturile ucrainene pe teritoriul Rusiei vizează în principal companii militare-industriale din această ţară, a afirmat sâmbătă şeful spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov.

Atacurile vizează „în primul rând companii din complexul militar-industrial rus”, a declarat Kirilo Budanov într-o rară apariţie publică în cursul conferinţei internaţionale Yalta European Strategy (YES) la Kiev, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Budanov a spus, printre altele, că o fabrică rusă producând cipuri electronice pentru rachete Iskander, folosite de Moscova pentru a bombarda Ucraina, a fost atacată „recent”.

Atacurile cu drone şi actele de sabotaj s-au înmulţit în Rusia în ultimele luni, lovind Moscova şi diverse regiuni ruseşti, uneori în adâncul ţării. Kievul a început să revendice tot mai mult responsabilitatea pentru aceste lovituri.

„Exploziile din ţara agresoare trezesc puţin societatea, dar nu au avut încă un efect masiv, din păcate pentru noi”, a spus el, în timp ce a prezis că aceste atacuri vor crea în cele din urmă „probleme considerabile” ruşilor.

„Este doar o chestiune de timp”, a subliniat Budanov.

„Acest lucru este important şi asta constituie diferenţa dintre noi şi ruşi: nicio persoană civilă nu a suferit, orice ar spune ei (ruşii)”, a mai afirmat el.

Budanov a asigurat că contraofensiva ucraineană, care avansează lent după începutul lui iunie, va continua şi după sfârşitul verii, mai propice mişcărilor de trupe.

„Operaţiunea ofensivă va continua în toate direcţiile”, a declarat Budanov. „Nu suntem în Africa şi nu avem cu adevărat un sezon ploios”, a mai afirmat el.

Budanov a recunoscut, însă, că schimbarea anotimpului ar putea avea un impact „negativ” asupra înaintării trupelor ucrainene pentru că „este mai greu să duci războiul în frig, în umezeală şi în noroi”.

Editor :
B.P.Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro