Tuesday, March 21, 2023
Home Sport Simona Halep a obținut audiere în regim de urgență. Ce înseamnă asta

Simona Halep a obținut audiere în regim de urgență. Ce înseamnă asta

by admin

Simona Halep a primit accept pentru o audiere în regim de urgență în fața panelului de trei arbitri Sports Resolutions, tribunalul independent de la Londra desemnat de ITIA (International Tennis Integrity Agency) să ancheteze cazul de dopaj care a provocat suspendarea nelimitata a fostului număr 1 mondial WTA.

Lovitura momentului în procesul de dopaj! Simona Halep a obținut audiere în regim de urgență. Ce poate însemna acest lucru | EXCLUSIV

Halep a solicitat derularea audierii cu celeritate astfel încât să nu fie depășită perioada de 3 luni de la încheierea procesului de gestionare a rezultatelor deja trimise completului Sport Resolutions.

Avocații Simonei vor ca, în cadrul şedinţei de audiere urgentă, să demonstreze că rezultatul pozitiv cu Roxadustat, prelevat la controlul doping din 29 august 2002 la US Open, este cauzat de utilizarea unui produs contaminat astfel încât perioada de suspendare provizorie să fie eliminată.

Investigațiile efectuate cu angajarea unor anchetatori privați, parte dintre ei foști agenți secreți, o ajută pe Halep să poată demonstra, printr-o particularitate excepționala a cazului, că nu i se poate imputa vinovăţia sau neglijenţa iar sancțiunea să fie cel mult „mustrare”.

Preşedintele panelului Sport Resolutions decide organizarea procedurii de audiere în regim de urgenţă atunci când împrejurările o cer și impun.

Comunicatul Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului!

„Este datoria personală a fiecărui jucător să se asigure că nicio substanță interzisă nu pătrunde în organismul său. Jucătorii sunt responsabili pentru orice substanță interzisă sau pentru oricare dintre Metaboliții sau Markerii prezenți în probele lor. În consecință, nu este necesar să se demonstreze intenția, culpa, neglijența sau utilizarea conștientă din partea jucătorului pentru a stabili o încălcare a regulii anti-doping! Nici lipsa de intenție, culpă, neglijență sau cunoaștere a jucătorului nu este o apărare în fața unei afirmații conform căreia a fost comisă o încălcare a regulilor anti-doping la articolul 2.1”, este o parte a comunicatului emis de către Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro