Thursday, November 30, 2023
Home Internațional Soldați israelieni publică o fotografie din interiorul parlamentului Hamas din Gaza, cucerit de IDF

Soldați israelieni publică o fotografie din interiorul parlamentului Hamas din Gaza, cucerit de IDF

by admin

Soldații ai armatei israeliene (IDF) din Brigada Golani au împărtășit luni o fotografie istorică care arată steagul israelian în interiorul clădirii parlamentului Hamas din Gaza, relatează Jerusalem Post.

În imaginea, echipa de soldați poate fi văzută fluturând steaguri israeliene în clădirea consiliului legislativ al organizației teroriste.

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a finalizat o evaluare a situației în care a subliniat progresul soldaților IDF în luptele din Gaza.

„Forțele IDF lucrează conform unui plan și îndeplinesc misiunile cu precizie, letalitate și în coordonare între forțele aeriene, maritime și terestre, folosind informații precise”, a declarat Gallant.

„Nu există nicio putere pe care Hamas o are care să fie capabilă să oprească IDF”, a mai spus el. „IDF avansează în fiecare punct. Hamas a pierdut controlul asupra Gaza, teroriștii fug spre sud, civilii jefuiesc bazele Hamas și nu au încredere în guvern.”

Atacurile FDI au spart eficacitatea a 10 din cele 24 de batalioane Hamas, afirmă armata.

Pentru prima dată de la începutul războiului, IDF a furnizat luni estimările sale oficiale privind mărimea și componența a ceea ce erau forțele Hamas în ajunul războiului care a început la 7 octombrie.

În plus, armata a dat o estimare a impactului pe care l-a avut asupra forțelor Hamas după aproximativ cinci săptămâni de lovituri aeriene și două săptămâni și jumătate de invazie terestră.

Potrivit IDF, Hamas a început războiul cu 30.000 de oameni care au fost împărțiți în cinci brigăzi regionale formate din 24 de batalioane, care au fost la rândul lor împărțite în 140 de companii. Fiecare batalion avea în jur de peste 1.000 de oameni.

Trupele Brigăzii 188 a IDF au eliminat o echipă de teroriști care opera în zona spitalului Al-Quds din orașul Gaza, se arată într-un comunicat al IDF transmis luni, după ce o rachetă antitanc a fost trasă asupra soldaților IDF, avariind un tanc israelian.

Mai mulți teroriști ascunși printre civili au tras cu două lansatoare RPG asupra soldaților IDF în fața spitalului, se arată în comunicat. Brigada de luptă, care includea forțe blindate, geniști și infanterie, a răspuns cu focuri și bombardamente, plus sprijin aerian. Aproximativ 21 de teroriști au fost uciși, a precizat IDF, fără victime israeliene.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro