Saturday, April 1, 2023
Home Divertisment Sony-Honda EV prinde contur cu un nou prototip, marca Afeela – Auto Ghid

Sony-Honda EV prinde contur cu un nou prototip, marca Afeela – Auto Ghid

by admin

Asocierea Sony și Honda EV a primit mai multă atenție săptămâna aceasta la CES, unde cele două companii au dezvăluit un nou prototip și au confirmat Afeela drept marca companiei.

Arătând ușor diferit de conceptul Sony Vision-S prezentat pentru prima dată în 2020, conceptul elegant prezintă un model de producție programat să înceapă precomenzile în 2025, cu vânzări complete care urmează să fie urmate mai târziu în cursul anului și primele livrări în America de Nord în primăvara anului 2026.

Definit de margini netede, conceptul sedan are camere cu oglinzi laterale și bare luminoase față și spate care comunică cu lumea exterioară prin schimbarea modelelor de lumini și servesc, de asemenea, să întâmpine șoferul atunci când se apropie de vehicul.

Prototip sedan electric Afeela

În interior, mașina are ecrane din abundență. Ecranele acoperă întreg tabloul de bord, inclusiv baza stâlpilor A, unde acționează ca monitoare pentru oglinzile retrovizoare și oferă opțiuni de divertisment pentru pasagerii de pe locurile din spate. Unele comenzi fizice sunt incluse, totuși, împreună cu un volan asemănător jugului.

Afeela își propune să ofere automatizare de nivel 3, permițând șoferilor să-și ia ochii de la drum în unele situații. Acest lucru va fi activat de un total de 45 de camere și senzori, care furnizează informații către cipul Qualcomm Snapdragon, oferind până la 800 TOPS (operații tera pe secundă) de putere de calcul.

Afeela lucrează, de asemenea, cu Epic Games la conținutul din mașină, care poate include funcții bazate pe cloud și elemente de realitate augmentată precum navigarea, ca parte a unui ecosistem de suplimente software, dintre care unele vor fi probabil oferite prin abonamente. Aceasta urmărește planurile Sony de a face, probabil, mașina un generator de bani pentru conținut și divertisment.

Prototip sedan electric Afeela

Cu toate acestea, nu au fost prezentate informații despre grupul motopropulsor sau gamă. Știm că mașina de serie va fi construită în America. Honda, probabil în pregătire, a anunțat anul trecut planurile de a-și transforma fabrica din Ohio într-un hub de producție de vehicule electrice.

Proiectul Sony-Honda s-a mutat rapid din martie trecut, când a fost anunțat că cele două companii vor face echipă pentru un model de producție și un nou brand. Este probabil să fie planificat și un SUV crossover, deoarece Sony a prezentat conceptul SUV Vision-S 02 la CES în 2022.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro