Tuesday, March 21, 2023
Home Tehnologie Sony lansează obiectivul superangular FE 20-70m F4 G

Sony lansează obiectivul superangular FE 20-70m F4 G

by admin

Sony lansează un obiectiv full-frame compact și ușor, FE 20-70mm F4 G (model – SEL2070G), cu o deschidere constantă a diafragmei F4 pe întregul interval de zoom.

Obiectiv Sony FE20-70mmF4 G.

Cu o calitate a imaginii specifică modelelor G Lens, precizie și urmărire AF de mare viteză, dar și cu un design realizat pentru mobilitate și operabilitate, acest nou obiectiv este destinat unei game largi de creatori. FE 20-70MM F4 G este alegerea potrivită pentru o varietate de tipuri de conținut, de la vlogging și producție de filme, până la fotografie de portret și peisaje.  

Cu un interval de zoom superangular, de la 20 mm la 70 mm, și o deschidere constantă a diafragmei F4, FE 20-70MM F4 G oferă performanțe optice într-un obiectiv foarte compact și ușor, datorită celui mai recent design Sony pentru obiective, dar și tehnologiei motoarelor liniare XD (cu dinamică extremă).

Capătul superangular de numai 20 mm al intervalului de zoom, face posibilă menținerea unui unghi larg de vizualizare la filmarea de clipuri video cu un raport de aspect 16:9 sau 2.35:1. 

Cu două elemente AA (cu asfericitate avansată), un element asferic, trei elemente din sticlă ED (dispersie ultra scăzută) și un element asferic ED, designul optic al acestui obiectiv corectează simultan aberațiile cromatice și sferice pentru o performanță optică ridicată pe întregul interval de zoom. Stratul optimizat aplicat pe lentile adaugă acestui design optic o rezistență ridicată la efectele de ghosting și flare, pentru contrast și  claritate. 

Cu ajutorul senzorilor de imagine full frame se obține un efect bokeh frumos, îmbunătățit de o diafragmă circulară cu 9 lamele și de optimizarea o aberației sferice. 

Distanța minimă de focalizare redusă a modelului FE 20-70mm F4 G facilitează manevrele în jurul subiecților precum florile de mici dimensiuni (0,3 metri la extremitatea intervalului larg și 0,25 metri la cea telefoto a intervalului de zoom atunci când este utilizată autofocalizarea AF). Augmentarea maximă este de 0,39x pentru prim-planuri dinamice și detaliate.  

Structura de focalizare a obiectivului este acționată de două dintre cele mai recente motoare liniare XD de la Sony, care asigură o focalizare rapidă, silențioasă și cu vibrații reduse. Eficiența cuplului de mișcare a fost îmbunătățită semnificativ față de modelele anterioare , ceea ce a dus la o creștere de până la 60% a vitezei de autofocalizare și, deoarece performanța de urmărire a fost îmbunătățită de aproximativ 2 ori în comparație cu modelele precedente, subiecții în mișcare sunt urmăriți cu precizie.

De asemenea, o urmărire fiabilă este obținută atunci când sunt realizate imagini statice în rafală ale unor subiecți aflați în mișcare rapidă, la o viteză de până la 30 de cadre pe secundă, folosind body-ul Alpha 1 , care poate înregistra fără probleme clipuri video la o frecvență mare a cadrelor. 

Obiectivul FE 20-70mm F4 G integrează cea mai recentă tehnologie care diminuează efectul de focus breathing, precum și deplasarea axei optice sau a punctului de focalizare în timpul transfocării. Acest obiectiv a fost, de asemenea, proiectat cu atenție pentru o funcționare silențioasă la înregistrarea de filme, cu motoare liniare XD avansate și o unitate de diafragmă nou dezvoltată ce reduce zgomotul și vibrațiile. 

Stabilizarea de imagine Active Mode a camerelor foto din seria Alpha este foarte eficientă la intervalul extrem foarte extins de 20 mm al modelului FE 20-70mm F4 G, oferind  performanță la stabilizare a imaginii și menținând un unghi larg de vizualizare. Acest aspect poate fi util pentru realizarea de filmări fluide și stabile din mână, în timpul mersului. 

Focalizarea este deosebit de importantă atunci când sunt înregistrate filme 4K sau 8K. Obiectivul FE 20-70mm F4 G funcționează cu camerele din gama Alpha pentru a obține o focalizare precisă și pentru a urmări fără probleme subiecții care se mișcă rapid, grație celor două motoare liniare XD high-thrust și a unui sistem de control performant. 

Răspunsul liniar MF (Focalizare Manuală cu răspuns liniar) asigură că inelul de focalizare răspunde direct și fluid la un control subtil în timpul focalizării manuale, iar un inel de diafragmă independent oferă un control direct și intuitiv al deschiderii diafragmei.  

Inelele independente de focalizare, zoom și deschidere a diafragmei implementate pe noul obiectiv FE 20-70mm F4 G au diametrul, lățimea și poziționarea optimizate pentru control la captarea imaginilor statice, dar și pentru versatilitate la înregistrarea video. ​ 

Obiectiv Sony FE20-70mmF4 G.

Obiectiv Sony FE20-70mmF4 G.

Butoanele personalizabile focus hold sunt amplasate în două locuri, iar un comutator dedicat modurilor de focalizare poziționat pe partea laterală a obiectivului face posibilă trecerea de la focalizarea automată la focalizarea manuală.

Chiar dacă obiectivul este unul superangular, acesta este compatibil cu filtrele cu polarizare circulară până în marginea obiectivului. De asemenea, include un comutator de blocare a diafragmei pentru a preveni schimbările nedorite în timpul fotografierii. 

Obiectivul FE 20-70mm F4 G are un design rezistent la praf și umiditate, iar elementul său frontal cu acoperire din fluorină respinge amprentele, praful, apa, uleiul și alte substanțe contaminante. 

Preț și disponibilitate 

Noul obiectiv FE 20-70mm F4 G va fi disponibil începând cu luna Februarie 2023 la o varietate de distribuitori autorizați Sony, la un preț de aproximativ 7900 lei. 

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro