duminică, octombrie 20

În cadrul unei întâlniri din oraşul Napoli, miniştrii apărării din ţările G7 au acuzat Rusia de „un război brutal şi ilegal de agresiune”, oferind sprijin Ucrainei în conflictul care durează de mai bine de doi ani şi jumătate, relatează dpa, citată de Agerpres.

„Condamnăm Rusia, care a adoptat o postură de confruntare şi destabilizare la scară globală, recurgând de asemenea la un război hibrid şi la utilizarea iresponsabilă a retoricii nucleare”, se menţionează în declaraţia finală a miniştrilor apărării din statele G7.

Credem că G7, împreună cu partenerii internaţionali, poate juca un rol în procesul de realizare a unei păci complete, corecte şi în conformitate cu legea internaţională, cu respectarea suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale a Ucrainei.

Miniștrii apărării au continuat, declarând că „acest lucru nu poate fi făcut fără a continua să lucrăm pentru realizarea sprijinului cel mai larg posibil pentru Ucraina, alimentând o încredere reînnoită, bazată pe includerea ţărilor care gândesc la fel”.

Italia deţine preşedinţia G7 în acest an, grup al celor mai puternic industrializate state din care mai fac parte SUA, Canada, Regatul Unit, Japonia, Franţa şi Germania.

La reuniune au fost prezenţi şi secretarul general al NATO Mark Rutte şi ministrul apărării din Ucraina, Rustem Umerov.

Editor : Ș.A.

Acțiune.
Exit mobile version