vineri, decembrie 27

Piaţa vehiculelor electrice (EV) din Germania va creşte mai lent decât speră Guvernul, conform unui studiu al firmei Deloitte, efectuat în rândul a 1.000 de respondenţi, transmite DPA, citat de Agerpres.

Până în 2030, doar 11,2 milioane de vehicule complet electrice ar urma să circule în Germania – cea mai mare piaţă auto europeană – în timp ce ţinta Guvernului este de 15 milioane, arată previziunile Deloitte.

În 2021, coaliţia aflată atunci la guvernare a anunţat obiectivul de a face din Germania liderul pieţei de mobilitate electrică, având cel puţin 15 milioane de vehicule complet electrice până în 2030, excluzând modelele hibride.

Dar China, cea mai mare piaţă auto din lume, rămâne jucătorul dominant pe segmentul vehiculelor electrice.

Controversata decizie a Guvernului german de a anula în decembrie subvenţiile pentru achiziţionarea EV, din cauza restricţiilor bugetare, a afectat vânzările.

„Pentru a promova acceptarea mobilităţii electrice, sunt esenţiale condiţii-cadru fiabile, deoarece companiile au nevoie de o siguranţă a planificării”, a apreciat Harald Proff, directorul diviziei auto de la Deloitte.

Estimarea de milioane de vehicule complet electrice se bazează pe un model care ia în calcul diverse variabile, cum ar fi preţurile la electricitate şi petrol, asigurările auto şi subvenţiile pentru achiziţionarea de maşini.

La 1 octombrie, aproape 1,6 milioane de maşini electrice erau înmatriculate în Germania, în timp ce opinia publică rămâne divizată. Un studiu Deloitte în rândul a 1.000 de respondenţi arată că 40% sprijină planificata interzicere de către UE a vânzărilor de vehicule noi cu motor pe combustie, din 2035, în timp ce 36% se opun. Restul de 24% au o poziţie neutră.

Totuși, consultanţii Deloitte sunt optimişti în privinţa succesului EV pe plan global.

„Companiile ar trebui să investească mai mult în baterii, pentru a reduce preţurile vehiculelor electrice, şi a spori acceptarea mobilităţii electrice”, a declarat Proff, adăugând că industria auto trebuie să impulsioneze inovarea.

Editor : S.S.

Acțiune.
Exit mobile version