Monday, March 20, 2023
Home Internațional SUA vor trimite în Ucraina versiunea M1A2, mai modernă și mai letală, a tancului Abrams (Pentagon)

SUA vor trimite în Ucraina versiunea M1A2, mai modernă și mai letală, a tancului Abrams (Pentagon)

by admin

SUA va trimite Ucrainei tancul M1A2 Abrams, care are capacități semnificativ îmbunătățite în comparație cu modelul anterior M1A1, scrie CNN.

Adjunctul secretarului de presă al Pentagonului, Sabrina Singh, a confirmat joi că M1A2 va fi versiunea de Abrams furnizată ucrainenilor. Ea a precizat că SUA nu „au aceste tancuri disponibile în exces în stocurile noastre americane” și că va dura „luni de zile pentru a transfera” tancurile către Ucraina.

M1A2 este un upgrade semnificativ față de vechiul M1A1, în principal datorită faptului că A2 funcționează pe un sistem digital, spre deosebire de sistemul analogic al A1.

Este „diferența dintre un telefon cu priză – un telefon cu disc – și acel iPhone pe care îl aveți în mână”, a explicat generalul în retragere al armatei Robert Abrams, fostul comandant al forțelor americane din Coreea, al cărui tată a dar numele tancului de 70 de tone.

Oficialii americani au anunțat săptămâna aceasta că 31 de tancuri Abrams vor fi trimise în Ucraina, după zile de dispute între SUA și aliații săi.

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat miercuri de la Casa Albă că tancurile vor „spori capacitatea Ucrainei de a-și apăra teritoriul și de a-și atinge obiectivele strategice”.

În plus față de schimbarea digitală cu A2, noua versiune a tancului este „semnificativ” mai letală decât A1, a spus Abrams. Acesta include un vizor termic independent pentru comandant. În timp ce înainte doar artileristul avea un site termic, acum comandantul tancului are și el unul, ceea ce îi permite să ajute la scanarea și identificarea țintelor. Sistemul digital permite, de asemenea, echipajului tancului să ruleze propriile diagnostice la bord, a spus Abrams, în loc să aștepte ca mecanicii să efectueze teste pentru a determina orice problemă care apare.

Când vine vorba de asta, a spus Abrams, M1A2 este „mult superior în ceea ce privește letalitatea, capacitatea de supraviețuire și mobilitatea” față de tot ceea ce are Rusia pe câmpul de luptă.

Nu este clar ce variantă a tancului A2, din care există trei, va fi aleasă. Singh a refuzat să se pronunțe în timpul ședinței de informare de joi de la Pentagon.

Șeful de achiziții al armatei, Doug Bush, a explicat, de asemenea, că armata nu produce tancuri noi de la zero și că, în schimb, a modificat modelele mai vechi existente.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro