vineri, septembrie 27

Acuzații grave din partea liberalilor după ce președintele Klaus Iohannis a spus că va avea grijă „să nu existe” legea făcută pentru candidatura sa la alegerile paralmentare. Surse din PNL susțin că i-a distrus șansele lui Nicolae Ciucă să ajungă în turul doi al alegerilor prezidențiale. Mai mult, de teama unui scor dezastruos în alegeri, sunt membri PNL care ar lua în calcul să sară din barca liberală.

Declarațiile făcute miercuri de Iohannis afectează și mai mult PNL, cred unii dintre membrii partidului. În opinia lor, PNL pare lăsat singur.

Proiectul liberalilor îi permitea lui Iohannis să candideze ca independent la parlamentare pe listele PNL, fără a fi nevoit să demisioneze. Socia-democrații au anunțat că nu susțin acest proiect.

După criticile din spațiul public, și Iohannis a spus că nu a cerut această lege.

„Nu am dorit o lege pentru mine, nu doresc o lege pentru mine și pot să vă spun cu certitudine că voi avea grijă ca această lege să nu existe. Nu este posibil să se facă o lege pentru o persoană și atunci cred că m-am exprimat foarte clar. Nu va exista această lege și nu doresc eu, personal, să existe”, a spus Iohannis.

Această declarație a provocat și mai multă tensiune în PNL. Unii membri ai partidului au spus pentru Digi24 că afirmațiile lui Iohannis „îl îngroapă” pe Nicolae Ciucă și îi scad șansle să ajungă în turul al doilea al prezidențialelor. Mai mult, ar putea demobiliza membrii de partid, făcându-i pe aceștia să nu mai fie dispuși să tragă în campania electorală.

Iohannis a spus că va vorbi cu liberalii când se va întoarce de la New York, unde participă la summitul ONU.

Acțiune.
Exit mobile version