marți, noiembrie 26

Rusia a recrutat sute de mercenari din Yemen pentru a lupta în războiul său împotriva Ucrainei, informează Financial Times.

Oamenii recrutaţi au declarat pentru FT că li s-au promis locuri de muncă profitabile, „salarii mari” şi chiar cetăţenia rusă. Cu toate acestea, după ce au ajuns în Rusia cu ajutorul unei companii cu legături cu Houthi, ei au fost „încorporaţi cu forţa în armata rusă şi trimişi pe frontul din Ucraina”.

FT a descris operaţiunea ca fiind o „operaţiune de trafic obscur”, subliniind legăturile tot mai strânse dintre Kremlin şi militanţii Houthi din Yemen, susţinuţi de Iran.

De la începutul ofensivei în Ucraina, Moscova s-a bazat pe diverse metode de recrutare a migranţilor şi a cetăţenilor străini pentru a-şi compensa pierderile grele de pe câmpul de luptă, evitând în acelaşi timp mobilizarea la scară largă.

Citește și

Fostul comandant al armatei ucrainene: „Europa nu este pregătită pentru un război prelungit cu Rusia”

Militari din Coreea de Nord, Nepal sau Somalia

Există relatări potrivit cărora Rusia a recrutat persoane din Nepal, Somalia, India, Cuba şi alte naţiuni.

Coreea de Nord a trimis, de asemenea, aproximativ 10 000 de soldaţi în Rusia, dintre care mulţi sunt staţionaţi în vestul regiunii Kursk şi angajaţi în luptă, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului în timpul unei şedinţe de informare din 12 noiembrie.

În octombrie, Wall Street Journal (WSJ) a dezvăluit că militanţii Houthi din Yemen au folosit date din satelit ruseşti pentru a ţinti nave din Marea Roşie cu drone şi rachete. Se pare că informaţiile privind ţintele au fost furnizate prin intermediul Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice din Iran, permiţând houthi să îşi extindă atacurile.

Această colaborare demonstrează cât de departe este dispus să meargă preşedintele rus Vladimir Putin pentru a destabiliza ordinea politică şi economică occidentală, a relatat WSJ. Analiştii sugerează că Moscova urmăreşte să provoace tulburări din Orientul Mijlociu până în Asia pentru a distrage atenţia Statelor Unite.

Citește și

Ipoteză surprinzătoare a unui analist german: Racheta căzută la Dnipro nu conținea explozibili. „Este o momeală”

Editor : S.S.

Acțiune.
Exit mobile version