Sunday, October 1, 2023
Home Tehnologie Telefoanele pot cauza divorț!

Telefoanele pot cauza divorț!

by admin

Experții avertizează că dependența de telefon este o cauză majoră pentru creșterea ratei divorțurilor. Potrivit sondajului, trei sferturi dintre femei recunosc că petrec mai mult timp online decât partenerul lor, iar două treimi dintre bărbați spun același lucru.

Dependența de tehnologie, telefon inteligent și rețele de socializare poate avea un efect catastrofal asupra căsniciilor. Relațiile de cuplu de degradează în cel mai rapid mod din istorie.

Această problemă nu afectează doar relațiile deja existente, ci și formarea acestora. Una din șase femei a recunoscut faptul că în timpul unei întâlniri a întrerupt conversația pentru a verifica notificările de pe telefon.

Peste jumătate dintre oamenii participanți la acest studiu au relevat faptul că petrec șase ore sau mai mult pe zi pe telefonul mobil. Astfel, timpul pentru menținerea unei relații sănătoase este tot mai mic, și rata despărțirilor și a divorțurilor crește.

Oamenii prețuiesc  telefonul mobil mai mult decât partenerul

„Este șocant să constatăm că oamenii preferă în mod deschis compania telefonului mobil în locul partenerului lor”. Spune Sarah McConomy, șefa furnizorului de telefoane SellCell.

În plus, experții mai menționează că relațiile nu se mai pot dezvolta din cauza timpului petrecut pe telefoanele mobile. Astfel, aceștia sunt de părere că pentru o relație durabilă este nevoie de comunicare, ascultare și formarea de legături emoționale. Aceste procese sunt mult mai dificile atunci când atenția este distribuită între telefon și partener.

Tot mai multe persoane își ignora relația în favoare telefonului

Specialiștii menționează că fenomenul de „phubbing” este tot mai frecvent. Acest fenomen se referă la actul de a ignora pe cineva în favoarea unui telefon. Acest fenomen a ajuns, totuși, să fie foarte frecvent în relații, și poate duce foarte ușor la neînțelegeri, despărțiri sau chiar divorț.

De asemenea, specialiștii avertizează că acest fenomen nu afectează doar relațiile deja existente. Una din cinci femei recunosc că au întrerupt intimitatea unei întâlniri sau de cuplu pentru a verifica mesaje sau pentru a răspunde la mail-uri.

Potrivit experților, în perioada imediat următoare ar urma să fie foarte evidente efectele negative a acestor fenomene. Dependența de telefon dar și „phubbing” va duce la destrămarea relațiilor, sau poate chiar mai rău, a căsniciilor, potrivit datelor publicate de The Sun.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro