Monday, March 20, 2023
Home Afacere Trenduri optimizare SEO în 2023 – iată la ce trebuie să fii atent!

Trenduri optimizare SEO în 2023 – iată la ce trebuie să fii atent!

by admin

Un nou an înseamnă noi trenduri de urmat la capitolul optimizare SEO, fie că eșți profesionist, fie că ești blogger sau administrator de afacere și vrei să-ti crești profiturile lunare. În ziua de astăzi, SEO este pentru toată lumea – dacă activezi în mediul online, atunci nu vei reuși să te bucuri de vizibilitate dacă nu înveți câte ceva despre acest domeniu.


In articol:


Așadar, în cele ce urmează, vei află mai multe detalii despre câteva dintre cele mai populare trenduri SEO ale anului 2023.

Conținutul generat cu ajutorul Inteligenței Artificiale

După cum probabil bine știi, inteligența artificială pare să pună stăpânire, încet încet, pe mai toate domeniile artistice – de la desen și artă digitală și până la scrierea de conținut pentru mediul online. Există deja câteva unelte destul de avansate (precum Chat GPT) care îți pot scrie un text de la zero și chiar optimizare SEO.

La ce anume trebuie să fii atent în acest caz?

Ei bine, motorul de căutare Google preferă  conținutul uman, scris de oameni care au experimentat personal anumite aspecte ale subiectului despre care scriu. Pe scurt, conținutul generat în mod automat este  ilegal  conform setului de reguli Google.

Mai mult decât atât, una dintre cele mai avansate unelte care pot genera conținut automat (Chat GPT) a menționat faptul că orice tip de conținut creat prin intermediul uneltei va purta o amprenta digitală care va permite motoarelor de căutare să identifice conținutul că și conținut generat automat.

Motorul de căutare Google preferă conținutul uman, scris de oameni care au experimentat personal anumite aspecte ale subiectului despre care scriu

Automatizarea procesului de optimizare SEO

Procesul de optimizare devine din ce în ce mai greoi, în special la capitolul cercetare. Acesta este și motivul pentru care apar din ce în ce mai multe unelte (plătite, bineînțeles) care se ocupă de acest  research  pentru expertul SEO.

Tot ce trebuie să faci este să introduci cuvântul cheie principal iar anumite unelte îți pot crea întreaga structura a unui articol de blog sau articol informațional. Evident, acest lucru este puțin peste capabilitățile altor unelte de research (Ahrefs și Keyword Planner), dar întrebarea adevărată este dacă pot fi comparate cu analiza competiției făcută de un profesionist SEO.

Conținut scris pentru audiență de către un autor  autoritativ

Pe de cealaltă parte a  planetei SEO, se observă cum Google încearcă din ce în ce mai mult să promoveze  conținutul scris pentru cititori și de către autori cu competență demonstrată în domeniu. Mai exact, motorul de căutare își modifică algoritmul în așa fel încât acesta să poată detecta conținutul scris pentru trafic, încărcat de cuvinte cheie și fără utilitate reală.

Evident, procesul de optimizare SEO nu își va pierde din valoare, ba dimpotrivă – acesta va deveni mai dificil din moment ce persoana care optimizează trebuie să păstreze caracterul autoritativ și  pentru audiență  al textului, printre altele.

Pe scurt, să faci optimizare SEO nu este deloc ușor, mai ales că începător. Odată ce vezi cât de multe sunt necesare pentru a avea conținut optimizat SEO, este foarte ușor să cazi în capcană supraoptimizarii și posibil să ajungi să fii penalizat de Google, din motive evidente.

Astfel, ideal ar fi să lași partea SEO a afacerii tale în mâinile profesioniștilor – mai exact, în mâinile agenției de marketing  The Markers!

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro