Thursday, November 30, 2023
Home Internațional Ucrainenii l-au lichidat pe Kedra, un ”legendar” comandant de batalion format din cazaci, participant la trei războaie ale Rusiei

Ucrainenii l-au lichidat pe Kedra, un ”legendar” comandant de batalion format din cazaci, participant la trei războaie ale Rusiei

by admin

Duminica, 05 Noiembrie 2023, ora 10:19

3699 citiri

Vladimir Popov cu indicativul „Kedra” FOTO Twitter

Forțele armate ale Ucrainei l-au eliminat pe ofițerul rus de rang înalt, comandantul batalionului de cazaci ruși „Terek” cu indicativul „Kedra”, scrie canalul rus de Telegram „Trinadțati”.

Detalii despre circumstanțele lichidării nu sunt raportate. Numele adevărat al lui „Kedra” este Vladimir Popov și era un colonel de poliție pensionar, născut în 1954.

Ce se știe despre Vladimir Popov cu indicativul de apel „Kedra”

„Kedra, comandantul batalionului Terek, șeful societății districtuale Sviatokrestovsky din regiunea Stavropol, un cavaler al celor două Ordine ale Curajului, precum și câștigătorul altor premii de stat, un participant la războiul din Afganistan, Cecenia și Ucraina, a murit ieri”, a informat presa rusă, publicând o fotografie a lui Popov.

Jurnalistul ucrainean Iuri Butusov a relatat că la sfârșitul verii anului 2023, batalionul Terek se afla în regiunea Soledar.

Această informație este confirmată și de publicația rusă „RIA Novosti”.

Ce se știe despre batalionul Terek

Batalionul cazaci „Terek” a fost creat la 21 iulie 2022, din cazaci voluntarii din Tersk. Reprezentantul plenipotențiar al președintelui Federației Ruse în Districtul Federal Caucazul de Nord, Iuri Ceaika, a inițiat crearea batalionului.

Comandantul armatei, Vitali Kuznețov, a spus că „luptătorii batalionului au mers de la Vugledar la Herson, iar astăzi cazacii desfășoară misiuni de luptă în direcția Soledar”.

Kuznețov a mai remarcat că batalionul este format din voluntari și s-a plâns că „numărul luptătorilor dispuși să intre în rândurile sale este în scădere”.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro