Thursday, March 23, 2023
Home România Un bătrân din Iași are o singură dorință: închiderea abonamentului

Un bătrân din Iași are o singură dorință: închiderea abonamentului

by admin

Ion Condurache, un bătrân în vârstă de 74 de ani, din Iași, are o singură dorință: închiderea abonamentului Orange. În ciuda faptului că perioada contractuală s-a încheiat încă din luna decembrie 2022, facturile duble, dar și angajații, îi dau bătăi de cap în continuare. Deși bărbatul a fost în nenumărate rânduri la punctul de lucru Orange, unde obișnuia să plătească, nimeni nu i-ar fi rezolvat problema. Acum, nici somnul nu îi mai este liniștit

Bătrânul care nu mai poate să scape de abonamentul cu servicii de telefonie mobilă de la Orange a povestit reporterilor BZI că a mers de trei ori la puncte diferite din oraș pentru a anunța că perioada contractuală s-a încheiat, drept urmare că dorește ca abonamentul pentru care a plătit să fie închis, însă toate drumurile au fost în zadar. Pensionarul a susținut că niciodată nu a întârziat cu plata și că a fost premiat pentru acest lucru, însă nu înțelege de ce facturile continuă să vină, fiind chiar duble.

„Am plătit, timp de doi ani, cel mai mic abonament, de 5 euro. Nu am întârziat niciodată cu plata, dar am zis că dacă, tot s-a terminat perioada contractuală, în decembrie 2022, numai bine îl închid și mă mut, auzind de scumpiri, mai ales că de vreo două ori m-au taxat pentru că aș fi vorbit în afara Uniunii Europene, când nici nu a fost așa.

A venit data în care trebuia să se termine contractul și am mers la Orange, la complexul Era, unde plăteam eu, dar angajații au început să-mi zică de nu știu ce oferte și nu am încheiat nimic, în continuare venind facturi acasă, duble”, a declarat Ion Condurache.

Pe de altă parte, reprezentanții companiei și-au exprimat punctul de vedere la rândul lor.

„Când se dorește închiderea abonamentului se face o cerere într-un punct Orange, apoi domnul trebuie să răspundă la un apel”, a declarat o angajată a punctului Orange de pe bulevardul Ștefan cel Mare.

Un bătrân din Iași „se luptă” cu Orange

Ion Condurache încearcă să-și închidă abonamentul cu servicii de telefonie mobilă de la Orange, după ce perioada contractuală s-a încheiat în luna decembrie a anului trecut. Bătrânul a mers deja la două puncte de lucru, ba chiar a sunat și la București pentru a-și rezolva problema, însă fără succes.

„Am copii, dar sunt plecați, nu am telefon performant cu Facebook sau de astea că poate mă mai consultam și cu alți oameni, dar chiar nu înțeleg de ce se țin așa după mine și nu îmi închid abonamentul, poate nu știu eu ceva. Deci plăteam 25 de lei și acum mi-a venit factură cu 58 de lei, când eu oricum vorbisem să mi-l închidă. Vreau doar să rezolv, nici nu pot dormi noaptea de stres.

Am sunat la București, am așteptat o grămadă să intre cineva pe fir și tot nu am rezolvat nimic. Ei îmi spuneau că mă felicită pentru fidelitate, mi-au dat și un telefon foarte mic, drept recompensă, nici nu l-am folosit… Acum văd că facturile sunt duble. Îmi mai ziceau copiii să îmi iau un telefon performant ca să vorbesc cu ei pe camera, dar chiar nu îmi mai trebuie nimic”, a adăugat Ion Condurache.

Mai mulți ieșeni sunt nemulțumiți de scumpiri

În edițiile anterioare, reporterii BZI au prezentat situații similare.  Mai mulți ieșeni au primit un mesaj de la compania Orange, prin care au fost anunțați că serviciile se vor scumpi, începând cu luna decembrie 2022. Aceștia s-au declarat nemulțumiți de modificările făcute și de faptul că au încercat să afle de la reprezentații Orange de ce se scumpesc abonamentele, însă fără rezultat. Compania Orange a mai scumpit abonamentele în luna iunie a acestui an, cu 1 euro pentru fiecare abonament. Și facturile ieșenilor vor fi mai mari în această iarnă.

Amintim că principalii jucători din piața operatorilor de telefonie mobilă sunt Orange România, Orange România Communications (fost Telekom România Communications, fost Romtelecom), Vodafone România, RCS&RDS și Telekom Mobile România Communications (fostă Cosmote). Vodafone a anunțat clienții în luna septembrie 2022 că prețul lunar al abonamentului va crește din luna octombrie 2022 și va indexa prețul serviciilor cu rata inflației.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro