marți, octombrie 22

Serviciile de informații ale Ucrainei au raportat moartea unui pilot rus, comandant pe bombardiere Tu-22M3. Cadavrul său a fost descoperit în satul Suponevo din Rusia, lângă Briansk, unde a fost găsit cu răni grave la cap, provocate de un ciocan, relatează Novinite.com.

Dmitri Golenkov a fost pilot al Regimentului 52 Aviație, și a deținut funcția de șef de stat major al escadronului de bombardiere grele staționat pe aerodromul Shaikovka.

Golenkov a fost implicat în lovituri cu rachete împotriva unor obiective civile din Ucraina, inclusiv în atacul asupra centrului comercial Amstor din Kremenciuk, regiunea Poltava, pe 27 iunie 2022. La momentul atacului, aproximativ 1.000 de persoane se aflau în interiorul clădirii. 22 de persoane au fost ucise atunci, și mai multe rănite.

El a fost, de asemenea, responsabil pentru bombardarea unei clădiri rezidențiale din Dnipro, la 14 ianuarie 2023, care a dus la moartea a 46 de civili ucraineni, inclusiv șase copii.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Liviu Cojan

Acțiune.
Exit mobile version