Thursday, November 30, 2023
Home Afacere Un cuplu a renunțat la locurile de muncă din București și a investit 10.000 de euro într-o frizerie pentru copii deschisă la Sibiu. „Am vrut să ne mutăm într-un loc mai liniștit”

Un cuplu a renunțat la locurile de muncă din București și a investit 10.000 de euro într-o frizerie pentru copii deschisă la Sibiu. „Am vrut să ne mutăm într-un loc mai liniștit”

by admin

De mai bine de patru luni, Ana și Cătălin Georgescu au ales să se mute din București la Sibiu. Mutarea a venit din dorința de a găsi un loc mai liniștit pentru cei doi copii ai lor. În același timp, stabilirea la Sibiu a venit și cu deschiderea unei afaceri pe care cei doi nu o aveau în plan. Este vorba despre Frizoo haircut&play, o frizerie cu loc de joacă, special concepută pentru cei mici. Afacerea a luat naștere dintr-o nevoie descoperită de Ana atunci când a vrut să găsească în Sibiu un loc unde să-i poate tunde pe micuții ei. 

Ana a terminat Facultatea de Științe Economice și a cochetat cu marketing-ul. Cu soțul ei s-a cunoscut la București, ambii lucrând acolo în multinaționale. Mutarea la Sibiu a venit din dorința de a se stabili într-un oraș mai aerisit și mai liniștit pentru cei doi copii ai lor.

„Cel mai important motiv pentru care am făcut această schimbare au fost copiii pentru că ne dorim ca ai noștri copii să crească într-un mediu cât mai sănătos, cât mai curat și să aibă o influență de creștere mai bună și la școală, și în parc, de exemplu. În București totul este pe repede înainte, nu ai timp, petreci foarte mult timp în trafic, te iriți, lumea nu mai are răbdare. Am vrut să ne mutăm într-un loc mai liniștit ca să crească ei mai sănătos. Băiatul are un an și șapte luni și fetița are trei ani”, a spus Ana pentru Turnul Sfatului.

Cum a venit ideea de a deschide Frizoo

Ideea de a deschide frizeria special destinată celor mici a venit dintr-o nevoie, spune Ana. A vrut să-i tundă pe cei doi micuți ai săi, dar cu greu a găsit un loc în care aceștia să se simtă confortabil.

„Ne-am mutat la Sibiu și ne-am gândit să-i tundem pe cei mici și nu am găsit nicio locație. Am sunat la unele saloane și ne-au refuzat pentru că nu aveau timp, erau aglomerați. Mi-a rămas gândul că e nevoie în Sibiu de o frizerie de copii, că nu există așa ceva, iar apoi am lăsat cumva acest gând în spate pentru că am găsit totuși un loc unde să-i tundem”, a detaliat Ana.

Apoi, deși lăsată pe plan secund, ideea Anei de a deschide o frizerie s-a consolidat și mai mult în urma unei întâmplări petrecute într-un salon.

„Am fost și m-am vopsit într-o locație și întâmplător era acolo un copil care era tuns și plângea. Frizerul își făcea treaba bine, doar că nu prea empatiza cu el și mă durea pe mine că nu empatiza. M-am dus în geantă, am căutat o jucărie mică și i-am dat-o. După reacția pe care am avut-o, mi-am dat seama că mi-ar plăcea să fac asta, mi-am dat seama din nou de nevoia aceasta care era în Sibiu.

Nu mai voiam să mă întorc în corporație și îmi doream să fac ceva care îmi place. Am zis că vreau să fac chestia asta din nevoie și din dorință. Locul pentru frizerie l-am găsit foarte repede, a fost al doilea spațiu pe care l-am văzut”, a spus aceasta.

„Acum un an nici nu aveam în gând această afacere”

Înainte să amenajeze frizeria destinată copiilor, Ana a decis să facă și ea un curs de frizerie. Momentan exersează și are ca ajutor o persoană specializată în acest domeniu. Până în aceste momente, investiția a fost de aproximativ 10.000 de euro. 

„Acum un an nici nu aveam în gând această afacere, au venit niște schimbări foarte rapide. Toate schimbările sunt bune chiar dacă sunt grele, chiar dacă sunt ușoare. Sibiul este superb, oamenii sunt foarte amabili. Când ies pe stradă toată lumea mă ajută, am rămas surprinsă când am ieșit prima dată pe stradă cu micuții. Eu nu eram obișnuită cu atitudinea asta. Am fost nevoită să mă duc de mai multe ori cu autobuzul cu ei pentru că mașina era în service, toată lumea m-a ajutat, să ridice căruțul cu cei mici, să se ridice de pe scaun”, a mai spus aceasta.

Planuri pentru viitorul apropiat  

Pentru viitorul apropiat, cei doi soți își doresc să organizeze ateliere săptămânale în frizerie, iar Ana are și o idee prin care să le facă pe mămici să se simtă răsfățate chiar și doar pentru câteva minute.

„În fiecare săptămână ne dorim să facem un eveniment, ateliere în special. Spațiul este compus din frizerie și loc de joacă. Locul de joacă este foarte mare, compus din măsuțe, jocuri de lemn, cuburi, un leagăn. Toate pentru adaptarea copiilor, ca să se obișnuiască înainte să-i tundem.

Ce ne dorim este să le oferim și mamelor un răsfăț. Poate nu au timp să aibă grijă de păr, să aibă momentul lor de răsfăț. Ne-am dori să vină la noi în salon și să le explicăm această posibilitate. Să stăm noi cu copilul și ele să aibă un timp de relaxare, în care să fie tunse și să li se aranjeze părul. Acest proiect ne-am dori să-l implementăm până în luna decembrie”, a concluzionat aceasta.

Detalii despre afacerea celor doi bucureșteni mutați la Sibiu găsiți pe pagina de Facebook Frizoo haircut&play și pe pagina de instagram frizoo_haircut_play1

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe
Instagram /
Facebook /
YouTube


Adina Torop

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro