miercuri, octombrie 16

Timp de trei ani, un fost secretar de stat din Ministerul Agriculturii și șef al Direcției Generale de Pescuit din același minister a avut o companie care se ocupa cu vânzarea unor produse destinate activității pe care o gestiona, arată procurorii anticorupție. Ștefan Gheorghe a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu anchetatorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Din ultima declarație de avere depusă la Ministerul Agriculturii, reiese că Gheorghe a împrumutat o societate comercială („Aquaculture top consulting”) cu suma de 160.000 de euro, deși salariul anual al acestuia este de 154.134 de lei (aproximativ 30.000 de euro) și a mai obținut 5.400 de euro din „chirii”. 

Ștefan Gheorghe, intrat în Ministerul Agriculturii în mandatul lui Adrian Oros (ministru în Guvernul Orban), a fost pus sub urmărire penală la începutul lunii septembrie, fiind acuzat de operațiuni financiare incompatibile cu funcția.

Procurorii DNA susțin că cel care trebuia să gestioneze pescuitul din România la Ministerul Agriculturii avea în paralel o firmă care importa plase din Thailanda și le comercializa în țară.

„Societatea comercială importă din Thailanda plase de pescuit confecționate din nylon, pe care le comercializează în țară, chiar dacă nu are niciun angajat începând din anul 2015, iar din 2018 înregistrează cifră de afaceri 0 și datorii în fiecare an”, potrivit unui comunicat transmis de Direcția Națională Anticorupție.

Potrivit acordului de recunoaștere a vinovăției, Gheorghe a acceptat să fie condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Decizia finală va fi luată de Tribunalul București.

Editor : M.G.

Acțiune.
Exit mobile version