Saturday, April 1, 2023
Home Sport Un motiv incredibil pentru care Ioana Cosma, Mihai Mironică şi echipa de sport au fost daţi afară de la Pro Arena: s-au îmbrăcat toţi în negru! Exclusiv

Un motiv incredibil pentru care Ioana Cosma, Mihai Mironică şi echipa de sport au fost daţi afară de la Pro Arena: s-au îmbrăcat toţi în negru! Exclusiv

by admin

FANATIK a anunțat în exclusivitate că ProArena și ProTV se despart de jurnaliştii departamentului sport, printre care și prezentatorii emisiunii “Ora exactă în sport”, Mihai Mironică și Ioana Cosma.

FANATIK a aflat culisele îndepărtării lui Mihai Mironică și a Ioanei Cosma din trustul Pro. Unul din motive: revolta împotriva numirii lui Vlad Enăchescu

Ulterior, informația a fost confirmată inclusiv de către producătorul emisiunii, Leo Badea. “Am fost informați că din data de 5 februarie 2023 emisiunea „Ora exactă în sport” se închide. 7 persoane au primit preaviz. Ioana Cosma, Mihăiță Mironică, Dan Ionescu, Alin Floroiu, Florin Culiță, Robert Zamfirescu și eu am fost dați afară.

Solidar cu noi, Ionuț Coandă și-a dat demisia. Era șef departament sport. Ca să nu existe interpretări, am trimis ca să aflați de la mine adevărul”, a anunțat Leo Badea într-o postare pe Facebook.

În realitate, disensiunile dintre conducerea trustului Pro și departamentul de sport începuseră în urmă cu mai bine de un an, dezvăluie sursele FANATIK apropiate părţilor implicate. Totul a pornit de la ratingurile nesatisfăcătoare şi a culminat cu o revoltă la comun a jurnaliştilor.

Aleksandras Cesnavicius, CEO al trustului Pro, nemulțumit de cifrele de la sport. În noiembrie 2021 a vrut să îl aducă pe Vlad Enăchescu la conducerea departamentului

Lituanianul Aleksandras Cesnavicius, CEO la ProTV încă din 2013, când l-a înlocuit pe Adrian Sârbu, era de mai multă vreme nemulțumit de ratingul realizat de Pro Arena, dar şi de trendul cifrelor realizate de jurnalul de sport al ProTV, de la ora 20:00, giuvaierul departamentului sport al instituţiei din Pache Protopopescu. Stabilise un plan prin care să redreseze situația.

Astfel, pe 18 noiembrie 2021, ProTV anunța numirea lui Vlad Enăchescu în funcția de “Head of Sports”. Enăchescu, un nume greu în lumea jurnalismului sportiv, urma să îi ia locul lui Ionuț Coandă, cel care conducea departamentul.

Mutarea avea să fie revocată, suprinzător: la doar 24 de ore mai târziu se făcea anunțul stopării oricărei colaborări dintre Enăchescu și ProTV. S-a vorbit la vremea respectivă de “viziuni diferite în privința conținutului”. În realitate, cele 24 de ore au fost cu adevărat incendiare în trustul Pro. FANATIK are informații din interior și vă prezintă toate detaliile.

Revolta departamentului Sport de la Pro împotriva lui Vlad Enăchescu: s-au dus îmbrăcați în negru la Cesnavicius

Imediat după ce au aflat că Vlad Enăchescu urma să devină șef pe sport, colegii din departament, care lucrau de mulți ani împreună, au decis să facă front comun, considerând că mutarea este inacceptabilă. Au ieșit la atac, pentru susținerea lui Ionuț Coandă, cel care acum şi-a anunţat şi el demisia, în semn de solidaritate.

Jurnaliștii din departamentul sport au pus presiune ca Ionuț Coandă să nu fie înlocuit de Vlad Enăchescu. Era nevoie să acționeze rapid, astfel că au ajuns direct la Aleksandras Cesnavicius, CEO-ul Pro.

Cei șapte susținători ai lui Ionuț Conadă s-au prezentat în fața lui Cesnavicius îmbrăcați în negru complet, ca un mod de a protesta față de ceea ce ei considerau “uciderea departamentului de sport”. Au insistat că nu doresc să lucreze alături de Vlad Enăchescu.

Cesnavicius a cedat, în 2021, în fața presiunii puse de departamentul sport şi a revocat numirea lui Enăchescu

Sub presiune, Cesnavicius a avut de luat o decizie complicată. Planul era pentru înlocuirea şefului de la sport, dar CEO al ProTV nu-şi permitea, la acel moment, o revoltă internă de proporţii. Astfel, lituanianul a cedat în cele din urmă în fața presiunii puse de grupul din care făceau parte inclusiv vedetele Mihai Mironică și Ioana Cosma.

Deși a cedat pe moment şi a renunţat la a-l mai aduce pe Vlad Enăchescu, Cesnavikas ar fi fost deranjat de modul în care i-a fost forţată mâna de către oamenii din departamentul sport, inclusiv de “doliul” ostentativ afişat de protestatari în faţa sa.

Sportul de la trustul Pro, cifre tot sub nivelul așteptărilor, ce au dus la mazilirea protestatarilor

Pe parcursul lui 2022, Ionuț Coandă și-a continuat activitatea la conducerea departamentului sport. La fel și emisiunea “Ora exactă în sport”, de la Pro Arena, cu Mihai Mironică și Ioana Cosma în prim-plan.

Dar Cesnavicius urmărea cu mare atenție cifrele departamentului sport, care continuau să fie mult sub așteptările conducerii. Jurnalul de sport, dar mai ales emisiunea “Ora exactă în sport”, erau la un nivel considerat mult prea jos pentru nivelul trustului.

Astfel, s-a ajuns la analiza dură de final de an, iar măsura finală a fost scoaterea emisiunii din grila Pro Arena şi despărțirea de jurnaliștii de sport din cadrul trustului, mutare anunțată în exclusivitate de site-ul nostru şi confirmată de comunicatul ProTV transmis FANATIK.

“În continuare, una dintre prioritățile PRO TV este dezvoltarea stațiilor secundare. Așa cum am anunțat deja încă de la rebranduirea de anul trecut, vrem ca telespectorii noștri să se bucure de conținut de calitate, relevant pentru ei. În acest sens, pe baza analizelor de performanță, facem ajustări grilei de programe, ceea ce poate implica și reorganizarea unor echipe. Ne dorim ca publicul nostru să se bucure pe toate canalele secundare, Acasă, Acasă Gold, PRO Arena și PRO Cinema, de cele mai bune filme, seriale, emisiuni și competiții sportive”

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro