Saturday, April 1, 2023
Home Sport Un nou caz de dopaj în sportul românesc, înotătoarea Alexandra Dobrin

Un nou caz de dopaj în sportul românesc, înotătoarea Alexandra Dobrin

by admin

Alexandra Dobrin, multiplă campioană la înot, și-a încheiat cariera după ce a picat un control anti-doping.

Un nou caz de dopaj în sportul românesc: Alexandra Dobrin

Alexandra Dobrin, 29 de ani, campioană națională în România, dar și în Franța, s-a retras din circuit, anunțul fiind făcut pe pagina sa de Facebook.

Dobrin era legitimată la Corona Brașov. Potrivit NewsBv.ro a luat decizia după ce ar fi fost depistată pozitiv după Campionatele Naționale în bazin scurt, competiție ce s-a desfășurat la Otopeni, în noiembrie 2022.

„Bye, competitive swimming. Un capitol minunat se încheie, altul așteaptă să fie descoperit. De pe marginea bazinului. Mulțumesc tuturor celor care mi-ați fost alături și ați făcut posibile performanțele mele”, este mesajul Alexandrei.

„În acest stadiu, procedurile ANAD nu ne permit nici să vă confirmăm, dar nici să vă infirmăm această informație. Este în desfășurare o amplă procedură, iar detalii putem oferi, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare. Deocamdată nu avem voie să comentăm acest subiect”, a spus conducătoarea Agenției Naționale Antidoping, Gabriela Andreiașu, pentru sursa citată.

Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, a comentat pentru sursa specificată: „Din motive de GDPR (n.red. Regulamentul General de Protecția Datelor) nu vă pot declara nimic referitor la acest subiect. Încă nu am acordul instituțiilor implicate. Normal că știm situația tuturor sportivilor, mai ales a celor de performanță, cum este domnișoara Dobrin. Am lăsat, însă, la alegerea clubului sau a sportivei să facă o comunicare oficială. Chiar dacă un sportiv se retrage, în funcție de decizia ANAD și de gravitatea problemei, putem lua măsuri și noi ca federație. Dar totul depinde de concluzia ANAD”.

Alexandra Dobrin este acum suspendată provizoriu. Cazul va ajunge la Comisia de Audiere, dar paote continua la Comisia de Apel și la Curtea de Arbitraj Sportiv.

La Corona Brașov s-au mai înregistrat cazuri de dopaj, dar cel mai răsunător în prezent, din sportul românesc, este cel al Simonei Halep, sportiva din Constanța fiind  depistată pozitiv cu Roxadustat la US Open 2022.

 

Despre Alexandra Dobrin, pe siteul celor de la Corona Brașov se arată că:

„Sportiva Coronei a ocupat poziția a 2-a în probele de 200m mixt și 400m mixt

Competiția organizată de Federația Elenă de Natație este un eveniment de tradiție, iar organizatorii vor să revigoreze această întrecere, care se ține anual încă din 1987 și care a atras de-a lungul timpului unii dintre cei mai buni înotători din lume.

Sportiva Coronei, Alexandra Dobrin, a participat la trei probe în cadrul competiției elene: 200m mixt, 200m liber și 400m mixt. La probele mixte, Alexandra a obținut medaliile de argint, iar proba de 400m liber a încheiat-o pe poziția a 7-a.

De remarcat că, în probele mixte, Alexandra a fost depășită doar de Katinka Hosszu, una dintre cele mai puternice înotătoare ale lumii în probele mixte. Denumită și „Iron Lady” aceasta deține trei medalii olimpice și are nouă titluri de campioană mondială în bazin lung.

Sportiva noastră a realizat următorii timpi în probele la care a participat: 400 mixt 4.51.3, 200m mixt 2.17.99 și la 400m liber 4.26.87.

Rezultatele reflectă o perioadă lungă și continuă de antrenamente, Alexandra aflându-se într-un program de pregătire al cărui obiectiv este participarea la Campionatul European de Înot de la Roma, din 11-21 august 2022.

Sportiva Coronei Brașov este pregătită de o echipă multidisciplinară, formată din antrenorul Remus Dragomir și prof. univ. dr. Silviu Cioroiu, antrenor maestru și medic”.

 

 

Activează de peste 17 în presa sportivă. La început a fost colaborator al departamentului care se ocupa de ligile inferioare, a „făcut practica” la meciuri din Liga 2 sau a treia și treptat a ajuns la secția „Fotbal Intern” a ProSport. A acumulat experiență și după patru ani a acceptat … citește mai mult

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro