Wednesday, November 30, 2022
Home România Un şofer din Bucureşti a ieşit pozitiv la şapte din cele opt substanţe pe care aparatul Drugtest este programat să le detecteze

Un şofer din Bucureşti a ieşit pozitiv la şapte din cele opt substanţe pe care aparatul Drugtest este programat să le detecteze

by admin

Un şofer din Bucureşti a ieşit pozitiv la şapte din cele opt substanţe pe care aparatul Drugtest este programat să le detecteze, în urma unui control de rutină al Poliţiei.

Şoferul din Bucureşti a fost tras pe dreapta de un echipaj al Poliţiei pentru un control de rutină. Înainte de a fi oprit, el a încercat să scape şi a intrat pe o stradă laterală, însă în scurt timp a fost oprit.

Încă de la primele cuvinte schimbate cu agentul care i-a cerut documentele, şoferul a încercat să râdă de agent şi a recunoscut că a consumat alcool, dar “în luna ianuarie la ziua unui prieten”.

Pentru că rezultatul etilotestului a fost negativ, poliţiştii l-au testat pe şoferul cu aparatul Drugtest, iar rezultatul i-a făcut pe poliţişti să spună că nu au mai întâlnit aşa ceva niciodată.

Şoferul a ieşit pozitiv la şapte tipuri diferite de droguri: cocaină, opioide, benzodiazepine, canabis, metamfetamine, metadonă şi ketamină. Practic, şoferul testat a ieşit pozitiv la şapte din cele opt substanţe pe care testul este programat să le detecteze.

“Unii ar spune că s-a aprins bradul de Crăciun… Alții că s-a strigat catalogul drogurilor… Sau că la amphetamină e alergic…

Noi spunem că așa ceva nu am mai întâlnit și sperăm să nu mai întâlnim niciodată. Totul s-a petrecut în București, după miezul nopții. Mașina venea pe sensul opus. Polițistul de la volan l-a văzut câteva fracțiuni de secundă pe conducătorul auto. A dat drumul la girofar și a întors mașina.

– Hai să vedem ce e cu el!

Intuiția nu l-a înșelat. Cum a văzut mașina de poliție în spate, șoferul a accelerat încercând să se facă pierdut pe o stradă laterală, dar a fost oprit în scurt timp de polițiști.

– Bună seara, de la Brigada Rutieră suntem. Vă rugăm să ne prezentați documentele la control.
– Dar de ce m-ați oprit?
– Dacă opreați la semnalele noastre vă răspundeam că pentru un control de rutină. Acum vă spunem că v-am oprit pentru că nu ați oprit, dar facem și controlul de rutină. Ați consumat alcool?
– În ianuarie… da. Cred că prin februarie, că a fost și ziua lui…
– Stop! Că suntem în septembrie. Suflați constant aici și vă spunem noi dacă ați băut azi.
– Pot să vă zic și eu: azi nu!

Și a avut dreptate, rezultatul testului a fost zero.

– Facem și o testare cu DrugTest-ul.
– Și aici tot zero o să fie.
– E cam greu de crezut, i-a răspuns polițistul în timp ce aștepta rezultatul testării.
– Pentru că umblați la aparat, nu, îl aranjați voi?
– Nu, pentru că aici rezultatul este afișat cu pozitiv sau negativ.

Și rezultatul a fost o surpriză… doar amphetamina lipsea.

– V-am zis că nu poate fi zero, a spus polițistul în timp ce îi arăta ecranul aparatului.
– Mamă, bombă sunt! Sigur nu e stricat?
– Cu ce indică aici, mai aveați puțin și îl stricați dumneavoastră. Lipsește doar amphetamina. Mergeți cu noi pentru recoltarea de probe biologice.
– Nu merg că mi-am adus aminte. Prin mai cred că am fumat o țigară.
– Trebuie să mergem. Poate vă aduceți aminte si de iunie, iulie și de noaptea aceasta.
– Dar nu am luat nimic. Poate ceva medicamente, nu mai țin minte.
– Asta o lămuriți cu colegii noștri. Ce medicamente, când le-ați luat și de la ce farmacist”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

Unii ar spune că s-a aprins bradul de Crăciun…
Alții că s-a strigat catalogul drogurilor…
Sau că la amphetamină e…

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Joi, 29 septembrie 2022

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro