Thursday, November 30, 2023
Home Sport Ungaria poate ajunge la EURO 2024 la ”masa verde”! Bulgaria poate fi exclusă din UEFA: ”Ar fi un dezastru!”

Ungaria poate ajunge la EURO 2024 la ”masa verde”! Bulgaria poate fi exclusă din UEFA: ”Ar fi un dezastru!”

by admin


articol scris de Digi Sport
13.11.2023, 23:41

Echipa națională a Ungariei poate obține calificarea la EURO 2024 la ”masa verde”.

Maghiarii au programat joi meciul contra Bulgariei din preliminariile pentru EURO 2024, însă situația este una complicată pentru că încă nu a fost stabilită o arenă pe care să se dispute partida.

Incertitudinea din Bulgaria ar putea califica Ungaria la EURO 2024 la ”masa verde”

Meciul a fost programat inițial la Sofia, însă Federația de Fotbal din Bulgaria a refuzat să își asume responsabilitatea pentru eventualele conflicte care ar putea apărea în tribune între suporterii celor două naționale, motiv pentru care UEFA a decis ca partida să se desfășoare pe stadionul ”Hristo Botev” din Plovdiv, fără spectatori.

Doar că stadionul din Plovdiv se află încă în reconstrucție, iar normele de siguranță nu pot fi îndeplinite, astfel că autoritățile bulgare au decis să mute meciul pe o altă arenă. În Bulgaria, a luat naștere astfel un scandal uriaș și i s-a cerut demisia președintelui Federației, Borislav Mihaylov.

Dacă partida nu se va disputa, Ungaria ar câștiga meciul la ”masa verde”, iar cele trei puncte le-ar aduce maghiarilor biletul la EURO.

Ungaria este lider în clasamentul Grupei G, cu 14 puncte, la un punct în fața Serbiei. Bulgaria ocupă ultima poziție a clasamentului, cu doar două puncte. În tur, Ungaria s-a impus cu scorul de 3-0 în fața Bulgariei.

Președintele Federației Bulgare de Fotbal: ”Acest lucru duce la excluderea din UEFA!”

Mihaylov a încercat să convingă autoritățile din Plovdiv să permită organizarea meciului pe stadionul ”Hristo Botev” și a transmis că Bulgaria ar putea fi exclusă din competițiile europene în cazul în care partida nu va avea loc.

Fac apel la oamenii de care depinde această situație ca să permită disputarea acestei partide, pentru că, altfel, Botev, Lokomotiv și restul echipelor nu vor mai juca. O asemenea eroare înseamnă refuzul de a organiza o competiție sportivă, ceea ce înseamnă că statul nu a ajutat federația cu organizarea meciului, ce duce la excluderea din UEFA.

Nu vorbim doar despre faptul că le luăm dreptul echipelor de a participa la competițiile europene, vorbim despre blocarea fotbalului bulgar pentru o lungă perioadă. Este de neconceput, nu este niciun motiv ca acest lucru să se întâmple, ar fi un dezastru”, a spus președintele Federației Bulgare de Fotbal, conform sportal.bg.


Etichete:
bulgaria
,
uefa
,
ungaria
,
plovdiv
,
euro 2024
,
borislav mihaylov


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro