Thursday, September 28, 2023
Home Știință Universitatea Politehnica Timisoara, in clasamentul celor mai bune universitati in 2022. Patru profesori, intre cei mai importanti oameni de stiinta din intreaga lume

Universitatea Politehnica Timisoara, in clasamentul celor mai bune universitati in 2022. Patru profesori, intre cei mai importanti oameni de stiinta din intreaga lume

by admin

TIMISOARA. Universitatea Politehnica Timișoara are profesori de valoare. Research.com a dat publicității primul ranking în care sunt incluse și instituții de învățământ superior din România

Research.com, unul dintre cele mai importante portaluri dedicate cercetătorilor/oamenilor de știință din universități, a dat publicității clasamentul celor mai bune universități în 2022, în care sunt incluse în premieră și instituții de învățământ superior din România, principalul criteriu de departajare fiind suma valorilor indicelui H ale tuturor oamenilor de știință de frunte asociați cu o anumită universitate. Un om de știință de frunte este un cercetător cu un indice D (indicele H de disciplină) mai mare decât un anumit prag (în majoritatea cazurilor 30 sau 40) pentru domeniile lor de studiu.

Potrivit acestuia, Universitatea Politehnica Timișoara se clasează pe locul 4 în România și 1900 în lume, iar domeniul Electronică și Inginerie Electrică se află pe locul 1 în țară și 291 în lume. Performanța este cu atât mai meritorie cu cât numărul total al cadrelor didactice din Universitatea Politehnica Timișoara este cu mult mai mic decât numărul cadrelor didactice din universitățile clasate în fața acesteia.

În comparație cu alte clasamente universitare globale, scopul ranking-urilor Research.com este de a se concentra în primul rând pe realizările în cercetare ale cadrelor de top care lucrează în instituție, din dorința de a inspira oamenii de știință, proprietarii de afaceri și guvernele din întreaga lume să exploreze spre ce se îndreaptă experții de top și să ofere o oportunitate întregii comunități științifice de a descoperi care sunt experții de frunte în diferite domenii de cercetare.

Research.com a realizat, de asemenea, și un clasament al oamenilor de știință de top, cu cel mai mare H-index, Universitatea Politehnica Timișoara fiind prezentă cu patru profesori de o valoare deosebită: Radu-Emil Precup (H-index 58), Ion Boldea (H-index 50), Ștefan Preitl (H-index 38) și Liviu Marșavina (H-index 33).

Procesul de clasare a implicat o examinare detaliată a profilurilor a 166.880 de cercetători de la Google Scholar și Microsoft Academic Graph, din peste 2.814 instituții.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading…

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro