Saturday, September 30, 2023
Home România Urs la 20 de kilometri de București, la marginea pădurii Sinești

Urs la 20 de kilometri de București, la marginea pădurii Sinești

by admin

Problema urșilor scapă de sub control! Un exemplar a fost filmat la nici 20 de kilometri de București, la marginea pădurii din Sinești, în județul Ialomița. Apelul la 112 fost făcut de pasagerii unei mașini, care au văzut animalul în timp ce se odihnea pe iarbă. Șeful fondului de vânătoare și Jandarmeria au anunțat că monitorizează zona.

Un urs a fost surprins la marginea pădurii Sinești din județul Ialomița, în apropierea drumului E85. Anunțul a fost făcut prin apel la numărul unic de urgență 112 de către pasagerii unei mașini. Aceștia au spus că au văzut animalul sălbatic cum se odihnea pe iarbă, la marginea pădurii.

În momentul în care animalul a simțit oamenii, s-a retras în pădure.

Prezența ursului la mai puțin de 20 de kilometri de București a fost confirmată de către șeful fondului de vânătoare care împreună cu jandarmii din Ialomița monitorizează zona.

„Vă confirm faptul că pe fondul nostru de vânătoare a fost văzut un urs. După ce persoanele au sunat la 112 să semnaleze că au văzut un urs la marginea pădurii Sinești, Jandarmeria Ialomița s-a deplasat la fața locului, însă ursul nu a mai fost observat.

În zona se fac monitorizări de către jandarmi împreună cu reprezentanții asociației de vânătoare.”, a declarat Cătălin Eliad, șeful Asociației de Vânătoare și Pescuit Sportiv „Vulturul”, pentru g4media.ro.

Urșii se apropie de Capitală. Unul a fost surprins la marginea pădurii Sinești. Sursa foto: Dreamstime

Un urs a ajuns aproape de Capitală și anul trecut

Ursii ajung din ce în pe mai aproape de București. Un incident asemănător a avut loc și anul trecut, în luna iulie. Atunci, animalul sălbatic a fost surprins mai multe zile la rând în zona comunii Ciolpani, situată la 30 de kilometri de Capitală.

Ministrul Mediului de atunci, Tánczos Barna, afirma că era de aşteptat ca exemplare de urs să ajungă în zonele de câmpie. Cât timp ursul nu reprezenta un pericol pentru oameni, fostul ministru spunea să nu există motive pentru a interveni.

„Un urs a fost observat pe camerele de supraveghere în zona pădurii Scroviştea de lângă Bucureşti. Locul ursului este în pădure, în habitatul lui natural. Nu avem un motiv să intervenim, cât timp ursul nu reprezintă un pericol pentru oameni sau bunuri”, scria Tanczos într-o postare pe Facebook în urmă cu un an.

Fostul ministru spunea că este de așteptat ca exemplare de urs să ajungă în zona de câmpie. În ultimii ani, a crescut numărul de județe unde a apărut acest animal sălbatic. În același timp crește și numărul de atacuri și pagube provocate de urs.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro