miercuri, septembrie 25

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a precizat, miercuri, că decizia de diminuare a cuantumului tichetului pentru Rabla Plus aparţine Ministerului Finanţelor. Liberalul consideră că acest prag va fi ajustat pentru 2025, după ce se va vedea, la finalul acestui an, în ce măsură această hotărâre a afectat vânzarea de maşini electrice.

„Decizia de a diminua cuantumul tichetului pentru Rabla Plus este o decizie care aparţine Ministerului Finanţelor Publice. Noi am propus încă de atunci o valoare superioară pragului pe care îl avem astăzi, respectiv de 5.000 euro, şi sunt convins că, după ce vom trage linie la sfârşitul anului şi vom vedea în ce măsură diminuarea acestui voucher a afectat vânzarea de maşini electrice în România. Sunt convins că pentru anul 2025 acest prag va fi ajustat în consecinţă”, a afirmat Mircea Fechet, întrebat dacă ia în calcul revenirea la subvenţia de dinainte, având în vedere scăderea vânzărilor de maşini electrice, la finalul ședinței de miercuri a Guvernului.

Dosare de peste 26,3 milioane lei, aprobate pentru Programul Rabla Plus

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat, săptămâna trecută, dosare de finanţare pentru achiziţia de autovehicule „verzi”, prin Programul ”Rabla Plus”, în valoare de 26,389 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres, în urma şedinţei Comitetului de Avizare din data de 19 septembrie, au fost avizate 286 de dosare pentru 742 de ecotichete, în valoare de 26.389.000 lei.

De asemenea, au fost publicate zece contestaţii aprobate pentru 47 de ecotichete în cuantum de 5.438.500 lei.

Listele dosarelor aprobate în cadrul acestui program sunt publicate pe site-ul AFM, la secţiunea aferentă programului „Rabla Plus”.

Editor : Ana Petrescu

Acțiune.
Exit mobile version