luni, noiembrie 25

Candidatul Călin Georgescu a făcut un apel la responsabilitate spunând că ceea ce s-a întâmplat acum a fost „o trezire uluitoare a conștiinței”. Georgescu care era cotat în sondaje destul de modest în ultimele săptămâni a avut o ascensiune abruptă și a reușit conform exit-poll-urilor să se situeze pe locul 3, cu 16%.

„Este pilda tânărului bogat în Biserica Ortodoxă”, a declarat el presei. „La liturghie, esența este următoarea. Cât ai fi de bogat, degeaba ești, dacă nu îl ai pe Dumnezeu. Al doilea lucru este că poporul român a trecut astăzi prin urechile acului, iar sistemul oligarhic nu. Cu alte cuvinte bogații sistemului, astăzi, în România au sărăcit, iar săracul popor român s-a îmbogățit”.

Călin Georgescu a spus că ce s-a întâmplat astăzi a fost „o trezire în conștiință uluitoare pentru ce s-a întâmplat în istoria acestui popor” și a făcut un apel la responsabilitate. „Avem o datorie să refacem România și asta este cel mai important. Indiferent ce s-a întâmplat poporul român a înțeles că familia este coloana vertebrală a societății românești. Și indiferent ce s-ar întâmpla, ne iubim familia mică și eu iubesc familia mare – care înseamnă poporul meu, țara”.

Cine este Călin Georgescu

Independentul Călin Georgescu, candidatul surpriză plasat pe locul al treilea, conform exit poll-urilor după alegerile prezidenţiale, are 63 de ani, a absolvit facultatea de Agronomie şi este doctor în pedologie.

Călin Georgescu  a absolvit facultatea de Agronomie şi este doctor în pedologie (studiul solurilor). Înainte de Revoluţie, a fost angajat ca inginer agronom la o întreprindere din Făgăraş, judeţul Braşov.

În 1991, ajunge şef al biroului senatorial pentru Mediu din Parlament. Un an mai târziu, devine consilier al Ministrului Mediului, Marcian Bleahu. La acea vreme, Ion Iliescu era preşedinte, iar Theodor Stolojan ocupa funcţia de prim-ministru, din postura de tehnocrat. Guvernul era dominat de FSN, dar Ministerul Mediului era asumat de Partidul Ecologist.

Între 1993 şi 1996, Călin Georgescu conduce un ONG numit Asociaţia Tineretului Ecologist din România (TER), iar în guvernarea CDR devine secretar general în Ministerul Mediului.
La mijlocul anilor 2000 conduce un departament din cadrul Ministerului de Externe (MAE), apoi ocupă timp de mai mulţi ani diferite funcţii la ONU în domeniul conservării mediului. Astăzi, Călin Georgescu se prezintă ca expert în dezvoltare durabilă şi este profesor asociat la Universitatea din Piteşti.

În plan politic, numele său a fost vehiculat pentru prima dată în spaţiul public în primăvara anului 2012, când ar fi trebuit să devină premier după căderea Guvernului Boc. N-a fost numit.
După tragedia de la Colectiv, care a dus la căderea Guvernului Ponta, a fost propus din nou prim-ministru, de mai multe persoane publice cu vederi naţionaliste, în frunte cu actorul Dan Puric. N-a fost numit.

În decembrie 2020, AUR, partid abia intrat în Parlament, reprezentând şi el o surpriză, l-a propus oficial pe Călin Georgescu pentru şefia Guvernului. N-a fost numit.
George Simion, liderul AUR, i-a oferit funcţia de preşedinte de onoare al partidului.

Ulterior, Călin Georgescu i-a numit ”eroi” pe liderul legionar Corneliu Zelea Codreanu şi pe mareşalul nazist Ion Antonescu, vinovat de Holocaustul din România. Procurorii i-au deschis dosar penal, iar Georgescu a plecat din AUR.

În urma unei decizii a Biroului Electoral Central. în ultimele zile de campanie, a fost obligat să înlăture din mediul online toate materialele electorale care nu conţin codul de identificare primit de la AEP, scrie News.ro.

Editor : S.S.

Acțiune.
Exit mobile version