marți, decembrie 3

Sărăcia și lipsa educației au o legătură de necontestat. O arată cele mai recente date Eurostat, potrivit cărora o treime din populația Uniunii Europene cu un nivel scăzut de studii se consideră săracă. În topul european, țara noastră este pe locul 6, clasamentul fiind condus de Grecia. 

„Conform studiului, Grecia a avut cea mai mare pondere de oameni cu un nivel scăzut de educație, care au fost considerați a fi săraci din punct de vedere subiectiv, cu un procentaj de peste 81%. Grecia este urmată de Bulgaria cu peste 60% și Slovacia cu aproape 59%. România se află pe locul 6 în acest clasament cu un procentaj de peste 40%”, transmite Bianca Timșa, jurnalist Digi24.

„Se remarcă, în ultima perioadă, într-adevăr o corelație destul de ridicată între nivelul de trai, între ceea ce își permite un individ și nivelul de instruire. Atât pentru România, cât și pentru UE e important să se prioritizeze educația. Educația duce la bunăstare fără îndoială, o arată aceste studii și o educație de calitate va duce și la o creștere a PIB-ului unei țări, la creșterea competitivității economice”, e de părere Liviu Deceanu, economist.

„Studiile te ajută foarte mult ca să își crești nivelul de trai. Automat, dacă ai o diplomă, ești mai bine văzut în societate și îți aduce un plus valoare atunci când îți cauți un job”, spune un tânăr.

„- Cei care studiază vor să facă mai mulți bani, iar ceilalți rămân așa și nu încearcă să iasă din confortul lor.
– Te ajută studiile să îți găsești mai ușor un loc de muncă? Cum este în cazul tău?
– Da, mi se pare ca da, cu cât ai mai multe studii, cu atât te ajută mai mult”, spune un alt tânăr. 

Potrivit Eurostat, sărăcia subiectivă se referă la modul în care indivizii își percep propria situație financiară și materială.

reporter: Bianca Timșa
operator: Radu Tomuleț

 

Editor : Izabela Zaharia

Acțiune.
Exit mobile version