vineri, septembrie 20

Marcel Ciolacu a fost întrebat pe cine ar pune premier, în cazul în care va fi ales președinte al României și dacă l-ar numi pe Nicolae Ciucă. „E și normal, pentru că dânsul n-o să câștige”, a mai spus liderul PSD întrebat despre faptul că Ciucă a declarat că nu l-ar pune prim-ministru, dacă ar fi votat la șefia țării. Despre Klaus Iohannis, președintele social-democraților a precizat că nu crede că e interesat să conducă Guvernul.

„Vreți numele sau partidul? Popescu de la un partid politic. Oameni buni, românii hotărăsc cine va fi următorul prim-ministru. Așa scrie la Constituție”, declarat Marcel Ciolacu, întrebat pe cine va numi premier și de la ce partid, dacă va fi ales președinte al României, vineri la Oradea, după vizita la fabrica Nokian Tyres.

Chestionat mai mult în glumă, dacă se referă la Virgil Popescu numit ca premier, liderul PSD a replicat: „Doamne ferește. Dorim să construim, nu să distrugem”.

„Consider că următorii, cel puțin patru ani, pentru România vor fi cei mai importanți ani și va fi cea mai mare creștere în dezvoltare și în economie. Cu adevărat, sunt ferm convins de această dată că niciun partid nu va avea 50%. Deci se va face o coaliție de guvernare. Cum va fi această coaliție? E în funcție de votul românilor, în funcție de cât ia fiecare partid în parte. Am zis foarte clar că, dacă românii vor decide să fiu Președintele României, eu cred că este corect ca de la celălalt partid politic care va constitui coaliția împreună cu PSD să dea prim-ministrul”, a completat Ciolacu.

Întrebat despre faptul că Nicolae Ciucă a spus că nu îl va pune premier, președintele social-democraților a răspuns scurt: „E și normal, pentru că dânsul n-o să câștige”.

Chestionat mai departe dacă i-ar pune în funcția de prim-mimistru pe Nicolae Ciucă sau pe Klaus Iohannis, Ciolacu a răspuns: „Nu cred că e interesat domnul președinte de o asemenea funcție”.

Editor : Ana Petrescu

Acțiune.
Exit mobile version