joi, octombrie 24

Românii își fac deja planuri pentru Crăciun. La Rânca, 9 din 10 hoteluri sau pensiuni au deja rezervări făcute pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Prețurile pentru Crăciun sau Revelion nu sunt deloc mici și urmează să mai crească.

Chiar dacă suntem doar la mjloc de octombrie, hotelurile și pensiunile sunt ocupate până după data de 8 ianuarie. Și chiar dacă au fost nevoiți să plătească ceva mai mult anul acesta, românii au ales în număr mare vacanțele la munte.

„Turiștii care vor să petreacă noaptea dintre ani în stațiunea montană Ranca din județul Gorj vor avea de plătit 3.200 de lei pentru o cameră dublă și 6.100 de lei pentru un apartament. În acest pachet sunt incluse 3 nopți de cazare, micul dejun și masa festivă din noaptea de Revelion”, transmite Anamaria Ianc, jurnalist Digi24.

„Deja cred că în proporție de 80 – 90% rezervările sunt făcute chiar și după Revelion și după Anul Nou. Chiar a fost un an extraordinar și un an foarte bun, din câte vedem, pentru sezonul de iarnă. Vom avea obligatoriu atât produsele tradiționale specifice Crăciunului, cât și produse nou venite la noi în țară pentru masa festiva de Anul Nou și pentru petrecerile care se fac în prima și a doua zi după Revelion și de Crăciun”, spune Ionuț Năgara, administratorul unui hotel din Rânca.

„- Deocamdată, prețurile sunt ok. Am fost în Maramureș și, venind încoace, mai spre București, prețurile se mai ridică”
– Dacă venîți aici de Revelion, de exemplu, o cameră dublă vă costă 3.100 de lei.
– Nu e mult”, spune un turist.

În Maramureș, turiștii pot alege între modern și tradițional.

„De Crăciun așteptăm turiștii cu toate bunătățile. Îi cazăm care unde doresc. Avem și camere tradiționale, și camere moderne”, spune Marina Mărie, administratorul unei pensiuni din Breb.

„Avem masa festivă, chiar două mese festive, plimbare cu căruța sau sania, în funcție de cum o să fie vremea. Pachetul de Crăciun costă 550 de lei pentru o zi, pentru o persoana adultă”, spune Ileana Boza, administratorul unei alte pensiuni din zonă.

Reporter: Anamaria Ianc
Operatori: Ionuț Voinea, Sebastian Codrean

 

Editor : Izabela Zaharia

Acțiune.
Exit mobile version