joi, octombrie 17

Cei trei fraţi daţi dispăruţi în timp ce erau supravegheață de o bonă, în judeţul Hunedoara, sunt împreună cu tatăl lor, cel care anunțase dispariția și era inclusiv vizat de un ordin de protecție. Bărbatul a vorbit cu polițiștii, în timpul nopții de miercuri spre joi, și a confirmat că cei trei copii sunt alături de el. Nu este clar, însă, dacă sunt încă în țară sau nu. Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

„În legătură cu cazul celor trei copii dispăruţi din localitatea Simeria, poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării acestora. În cursul nopţii trecute, poliţiştii au reintrat în contact cu tatăl copiilor, cel care a şi semnalat dispariţia celor trei (la data de 14 octombrie a.c.,) şi au fost obţinute informaţii cu privire la faptul că cei trei copii s-ar afla alături de tatăl lor”, a transmis, joi dimineaţă, IPJ Hunedoara,

Poliţiştii încearcă să afle acum locul în care se află copiii.

„În acest caz, continuăm cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a locaţiei în care cei trei se află, alături de tatăl lor, şi a luării măsurilor care se impun. IPJ Hunedoara nu exclude nicio ipoteză de lucru în acest moment şi tratează cazul cu maximă prioritate”, au precizat reprezentanţii IPJ Hunedoara.

Cronologia cazului

Luni, 14 octombrie, la numărul de urgenţă 112 a fost anunţată dispariţia a trei fraţi care erau în grija unei bone. Imediat, poliţiştii s-au mobilizat şi au pornit în căutarea celor trei copii. Marţi, în spaţiul public a apărut un clip video cu cei trei fraţi în care aceştia se adresează mamei lor, afirmând că vor să meargă la tatăl lor.

Autoritățile au anunțat ulterior că a fost deschis dosar penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal, iar copiii au fost daţi şi în consemn la frontieră. De atfel, situația celor trei frați dispăruți era în atenția DGASPC, ultima vizită a reprezentanţilor instituţiei având loc cu trei zile înainte de dispariţie. În luna august, copiii fuseseră încredinţaţi mamei prin sentinţă a tribunalului, împotriva tatălui fiind stabilit ordin de protecţie.

Ministra Familiei, Natalia Intotero, a declarat miercuri, la Digi24, că tatăl celor trei copii din județul Hunedoara i-a cerut ajutorul privind sentința definitivă prin care minorii urmau să stea cu mama lor. În momentul în care i-a spus că nu poate interveni peste o decizie judecătorească, bărbatul „s-a enervat” și a spus că „statul nu ajută cu nimic părinții”, a afirmat Intotero.

Ea a precizat că, după ce vor fi găsiți, cel mai probabil cei trei frați vor fi plasați în grija statului. 

„Probabil că autoritățile vor reuși să identifice locul unde sunt copiii și vor fi plasați grija statului, într-un centru de îngrijire sau asistenți maternali. Vom vedea decizia care va fi luată, dar în egală măsură încercăm să se respecte. Nu că încercăm, trebuie ca legea să fie respectată, dar aici și din partea mamei va trebui să existe un efort să încerce, bineînțeles, sprijinită de specialiști, de psihologi, să-i convingă pe copii să accepte”, a mai spus ministra Familiei.

Editor : Ana Petrescu

Acțiune.
Exit mobile version