joi, septembrie 19

Palatul Regal din Mamaia, unde au locuit Regele Mihai și bunica sa Regina Maria, a devenit casă pentru oamenii străzii și prostituate. Monumentul istoric este un focar de infecție, iar parte din ziduri au început să se prăbușească. Totul sub privirile nepăsătoare ale politicienilor și funcționarilor statului român.

Toma Petcu, reporter Digi24: Cu grijă, foarte mare grijă că sunt niște scânduri cu cuiele în exterior. E o ghenă… Miroase, credeți-mă, inclusiv a excremente umane, este absolut revoltător. Hai să ieșim, hai să ieșim.

Camerele în care au locuit odinioară regii și reginele României se prăbușesc una după alta. Imaginile sunt de-a dreptul revoltătoare. În fiecare zi se mai distruge câte ceva din această bijuterie a istoriei noastre.

Toma Petcu, reporter Digi24: Nu, nu te băga, nu te băga acolo. Florin, stai mai la distanță că nu știi când poate cădea.

-„Nu mai intrați că aici cade”.

Toma Petcu, reporter Digi24: Unde, ce cade?

-„Cade plafonul, cade…”

Toma Petcu, reporter Digi24: Aici?

-„Da, aici eu le-am pus să nu vină lumea că s-a prăbușit, i-a căzut lu una în cap și a venit SMURD-ul”.

Toma Petcu, reporter Digi24: Ce vedeți aici este o bucată din tavan, jumătate din tavan, astea sunt grinzile care au putrezit și au picat cu totul, s-au prăbușit. Uite jumătate din el este prăbușit, cealaltă jumătate probabil va cădea în curând.

Clădirea este în proprietatea unei companii de stat, Mamaia SA, subordonată Ministerului Economiei. Doamna director încercă să ne convingă că, la Palat, totul este sub control: că nu există oameni ai străzii, că intrările sunt sigilate și că nu există gunoi.

Carmen Ursu, director general Mamaia SA: „S-a făcut igienizare”.

Toma Petcu, reporter Digi24: În ce a constat atunci, iertați-mă?

Carmen Ursu, director general Mamaia SA: „Să adunăm gunoaiele de acolo, în ce poate consta igienizarea?”

Toma Petcu, reporter Digi24: Doamna Ursu, când le-ați adunat ultima dată? Că sunt grămezi până la genunchi, am intrat în ele.

Carmen Ursu, director general Mamaia SA: „Noi am făcut lucrări de administrare după cum vă spun și anul trecut am securizat totul… sunt încuiate cu lacăte toate intrările, sunt gratii”.

Toma Petcu, reporter Digi24: Doamnă, sunt persoane care locuiesc acolo, în camerele acelea. Mergem acolo?

Carmen Ursu, director general Mamaia SA: „Sunt încuiate toate”.

Urmăriți întregul material în noul episod care va fi difuzat în „Statul la Stat”.

Editor : A.C.

Acțiune.
Exit mobile version