luni, octombrie 14

Primele condamnări au fost pronunțate în cazul rețelei de traficanți care transporta imigranți în vestul Europei în cuști metalice, sub cadrul unui camion. Liderul grupării, un fost polițist din Alba, a primit o sentință de 6 ani de închisoare, în timp ce concubina lui s-a ales cu 3 ani de închisoare cu executare.

Gruparea infracțională care a activat anii trecuți la frontiera de vest a țării, a organizat zeci de transporturi ilegale de migranți doar între decembrie 2022 și iunie 2023.

Procurorii DIICOT au documentat 24 de astfel de transporturi, iar prețul plătit de migranți era de 3.000 euro de persoană, iar membrii grupării au obținut până la 300.000 euro din această activitate ilicită.

Metoda de transport era una ieșită din comun, prin amplasarea unor cuști metalice confecționate sub podeaua mașinilor, acolo unde erau înghesuiți imigranții, iar în funcție de constituția fizică a acestora, dar și de mărimea mașinii puteau să încapă de la una până la șapte persoane.

Liderul grupării este un fost polițist, care a fost ajutat de alte 14 persoane, majoritatea de naționalitate română, dar și doi cetățeni din Somalia și Bangladesh, țările de unde erau racolați acești migranți.

Liderul grupării a primit 6 ani de închisoare cu executare, în timp ce concubina acestuia s-a ales cu 3 ani de închisoare cu executare. Restul persoanelor implicate s-au ales cu pedepse cu suspendare, iar sumele care au fost obținute de aceștia vor fi recuperate de anchetatori.

Editor : Ș.A.

Acțiune.
Exit mobile version