Frații Andrew și Tristan Tate au plecat din România azi-dimineață, după ce interdicția lor de a părăsi țara a fost ridicată, informează Digi24.
Frații Tate au decolat în această dimineață cu avion privat spre America, mai arată sursa citată.
Publicația Financial Times a scris în urmă cu zece zile că administrația Trump face presiuni asupra României să le permită fraților Tate să iasă din țară, interdicție instituită în cadrul unui dosar penal în care cei doi sunt cercetați pentru trafic de persoane.
Cazul fraților Tate a fost discutat pentru prima dată de oficiali americani într-o convorbire telefonică cu reprezentanți ai guvernului român, potrivit Financial Times.
Apoi, emisarul special al lui Trump, Richard Grenell, s-a întâlnit cu ministrul român de externe Emil Hurezeanu la Conferința de Securitate de la München, conform unor surse citate de publicația menționată.
Ministrul Emil Hurezeanu a spus, într-o intervenție la Antena 3, că a avut o discuție cu emisarul american Richard Grenell în care a apărut și numele fraților Tate, dar nu a simțit nicio presiune din partea americanilor.
„La întrebarea mea, «Vreți să veniți în România, dacă aveți în plan o vizită la București», pentru că anunțase așa ceva. Mi-a spus: «Nu. Deocamdată nu vin în România, dar mă interesează soarta fraților Tate». N-a fost o formă de presiune, n-a fost o amenințare, pentru că lucrurile sunt limpezi în ce ne privește”, a declarat Emil Hurezeanu la Antena 3.
Frații Tate au cetățenie americană și britanică.
Și premierul Marcel Ciolacu a negat că Statele Unite ar fi făcut o solicitare către România cu privire la situaţia juridică a fraților Andrew și Tristan Tate.
„Statele Unite nu au făcut nicio solicitare către România cu privire la situaţia juridică a unor cunoscuţi influenceri străini investigaţi de autorităţile române. Nu au existat solicitări nici în timpul discuţiei dintre Ministerul de Externe şi Richard Grenell, sau după aceasta”, a scris Marcel Ciolacu într-o postare pe X.
Ei sunt cercetați într-un dosar de trafic de persoane, sub suspiciunea că au recrutat, începând cu anul 2015, 34 de femei pe care le-au obligat să producă materiale pornografice care au fost difuzate contra cost pe platforme de profil.
Editor : B.P.