duminică, septembrie 29

Liderul AUR George Simion nu exclude o colaborare cu USR după viitoarele alegeri parlamentare. Invitat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, Simion a vorbit de asemenea și despre partidele cu care refuză să se așeze la aceeași masă. Totodată, liderul AUR a vorbit și despre relația sa cu Victor Ponta, afirmând despre acesta din urmă că a refuzat cererea sa de a face o alianță.

Întrebat cu ce formațiuni sau politicieni ar accepta să negocieze, George Simion a subliniat că PSD, PNL și UDMR ies imediat din calcul.

„Haideți să fiu sincer, nu știu dacă mă costă sau nu, dar cum văd eu lucrurile. Este inacceptabil să lucrezi cu actualul sistem, actuala guvernare reprezentată de PSD-PNL-UDMR. UDMR nu a mai prins loc la masă, că erau prea mulți hămesiți. Eu cred că Ciolacu, Ciucă, Kelemen Hunor ies din discuție și pot spera doar că printr-o reușită a mea vom vedea o schimbare a conducerii centrale la aceste partide. E inacceptabil să lucrezi cu actuala guvernare. Cred că Ciolacu, Ciucă, Hunor ies din discuție, sunt unii oameni din PNL pe care îi văd ca potențiali parteneri”, a declarat George Simion.

Liderul AUR nu exclude însă o colaborare cu USR „pe anumite zone”.

„Văd mai puțini oameni din PSD ca potențiali parteneri, aș vedea un protocol de colaborare cu USR pe anumite zone”, a mai adăugat el.

„Ponta voia o alianță. L-am refuzat”

George Simion a vorbit și despre relația sa cu Victor Ponta. El a dezvăluit că fostul premier i-ar fi cerut să facă o alianță politică, însă l-a refuzat.

„Au mai fost diferiți premieri care au încercat să insinueze, să intre într-o alianță sau să vină în AUR. De exemplu domnul Ponta, l-am refuzat. E foarte supărat domnul Ponta că nu mă țin de cuvânt. Eu nu mi-am dat niciodată cuvântul față de domnul Ponta, că voi face vreodată vreo alianță sau vreun proiect politic cu dumnealui”, a declarat liderul AUR.

Întrebat despre momentul în care a fost surprins în fotografii cu Victor Ponta, George Simion a respins informația cum că Ponta i-ar fi consilier.

„Așa s-a pretins domnul Ponta. După trei discuții, s-au pretins și alții, consilierii mei. Nu am avut nicio relație contractuală. Am ieșit la un restaurant public din centrul Capitalei cu domnul Ponta, care bănuiesc eu că a și chemat paparazii ca să obțină. Până la urmă a obținut un post de consilier la domnul Ciolacu. În urma acelor poze”, a mai adăugat candidatul la prezidențiale.

Șefa USR: Simion și Lasconi sunt dușanii României

De cealaltă parte însă, liderul USR Elena Lasconi îi cataloghează pe George Simion și Diana Șoșoacă drept „dușmani ai României”, deoarece ar fi pro-ruși. 

„Domnul Geoană doreşte să se prezinte ca fiind Geoană de la NATO, dar nu uităm faptul că el are multe vizite ascunse pe la Moscova, nu uităm de ceasurile de la Vanghelie, nu uităm de tot felul de combinaţii. (…) Domnul Ciucă nu este lăsat să gândească liber, pentru că el toată viaţa a executat ordine. Simion şi Şoşoacă sunt duşmanii României, din punctul meu de vedere, sunt pro-ruşi. Nu avem ce discuta despre ei”, a declarat Lasconi la Digi24.

 

 

 

Editor : I.B.

Acțiune.
Exit mobile version