vineri, septembrie 20

Imagini noi din dosarul mamut al turiștilor înșelați în Centrul Vechi din Capitală. În filmări se vede cum bărbații erau abordați de mai multe tinere, în barurile și cluburile din zona frecventată mai ales de străini și apoi erau lăsați fără bani. Încă 9 persoane au fost săltate după ce, în iunie, au avut loc primele descinderi. Anchetatorii au audiat mai mulți turiști și au aflat că sunt și mai mulți barmani sau ospătari care i-au tras pe sfoară, profitând de faptul că erau sub influența alcoolului.

Camerele de supraveghere dintr-un bar au surprins momentul în care doi turiști sunt înconjurați de mai multe fete. Dansează împreună cu ei și le toarnă pahar după pahar. Distracția se termina în momentul în care turiștii trebuiau să plătească. Barmanul adăuga un zero în plus la notă când se făcea plata cu cardul. Sau memora PIN-ul, ca mai apoi să le fure cardul și să scoată el banii.

Francisco Iaru – purtător de cuvânt Poliția Capitalei: S-a stabilit că în unele cazuri, bănuiții ar fi sustras sau ar fi deposedat prin violenșă persoanele vătămate de anumite bunuri. Prejudiciul creat a fost estimat la 100.00o de euro.

9 ospătari și barmani dintr-un club și un bar din Centrul Vechi au fost duși la audieri. Anchetatorii au mai multe mărturii de la turiști înșelați de românii care lucrau în baruri.

Primele descinderi în cele două localuri din Centrul Vechi au avut loc în luna iunie. Din gruparea de barmani și dansatoare, făceau parte și taximetriști. O cameră de supraveghere a surprins exact momentul în care un turist era luat de braț și dus la mașină. În timpul unei curse, un șofer a tastat pe POS suma de 70.000 de lei. Când nu îi fermecau cu băutură și femei frumoase, suspecții treceau la bătaie.

Crina Eșanu – Poliția Capitalei: În diferite situații, persoanele vătămate erau deposedate de sume de bani prin întrebuințare de violențe ori de lipsire de libertate în mod ilegal.

Unul dintre turiști a fost sechestrat câteva ore într-o cameră în unul dintre cluburi. A reușit să deschidă un geam și să le ceară ajutor trecătorilor.

Editor : A.P.

Acțiune.
Exit mobile version