Tuesday, November 28, 2023
Home Sport VIDEO INCENDIU violent la Alba Iulia: Sala de sport 1 Mai din centrul orașului a ars complet. Pompierii au protejat Tribunalul

VIDEO INCENDIU violent la Alba Iulia: Sala de sport 1 Mai din centrul orașului a ars complet. Pompierii au protejat Tribunalul

by admin

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de joi spre vineri în centrul municipiului Alba Iulia. Acoperișul unei clădiri dezafectate din zona Pieța Iuliu Maniu a fost cuprins de flăcări, au anunțat pompierii la momentul intervenției.

Alarma s-a dat în jurul orei 1.30. În fapt era vorba despre sala de sport 1 Mai, clădire care se află lângă Tribunalul Alba. 

Au fost chemați 26 de pompieri de la trei unități din Alba: Alba Iulia, Sebeș și Aiud pentru a stinge focul. Aceștia au reușit să protejeze clădirea Tribunalului Alba, însă sala de sport a ars în întregime, au precizat pompierii. 

Cauza incendiului ar fi foc în spații deschise. În zonă, oamenii străzii își fac veacul, iar în trecut au mai existat incendii la containerele de gunoi de lângă sala de sport.

Știrea inițială 1.30: Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit în jurul orei 01:00 pentru localizarea și stingerea unui incendiu în municipiu, zona Piața Iuliu Maniu.

Focul a cuprins acoperișul unei clădiri dezafectate, pe o suprafață de aproximativ 100 mp.

La fața locului s-au deplasat inițial trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și un echipaj de prim ajutor.

Din cauza faptului că incendiul se manifesta cu flăcări violente și exista posibilitatea propagării acestuia la vecinătăți, forțele și mijloacele de intervenție au fost suplimentate cu încă două autospeciale de stingere cu apă și spumă de la Aiud și Sebeș.

În jurul orei 02:00, incendiul a fost localizat. În continuare pompierii militari au lucrat pentru stingerea în totalitate a incendiului și înlăturarea efectelor negative produse de acesta.

Intervenția la fața locului a fost coordonată de către Prim Adjunctul Inspectorului Șef – lt. col. Cîmpean Cristian.

Suprafața afectă a acoperisului este de aproximativ 400 mp.

În urma incendiului nu au fost înregistrate victime.

UPDATE 10 noiembrie: În cursul nopții de 9 spre 10 noiembrie 2023, a ars în întregime Sala de sport 1 Mai din Alba Iulia, situată în spatele fostului magazin Romarta (aflată în proprietatea Primăriei Municipiului Alba Iulia) pe o suprafață de aproximativ 400mp.

Pompierii militari au reușit să protejeze clădirea Tribunalului Alba și alte 2 obiective aflate în proximitatea obiectivului incendiat.

De asemenea, o porțiune din zidul sălii de sport la care s-a manifestat incendiul s-a prăbușit spre exterior, fiind avariat un autoturism.

Pentru localizarea și stingerea incendiului s-a intervenit cu 6 autospeciale de stingere cu apă si spumă, 1 autoscară și o ambulanță SMURD, cu 26 de pompieri de la 3 subunități (Alba Iulia, Aiud și Sebeș), precum și câte 1 echipaj de la IPJ Alba și Poliția Locală.

Acțiunea de intervenție a fost condusă de prim-adjunctul inspectorului șef al ISU Alba, sprijinit de Grupa Operativă.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost stabilită ca: Foc deschis în spații deschise.

Nu au fost înregistrate victime.

sursa foto, video: ISU Alba

Ultimele articole pe alba24


Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro