Thursday, September 28, 2023
Home Știință VIDEO – Învață știința prin practică! Zeci de elevi au avut șansa să lucreze alături de cercetători de la marile institute

VIDEO – Învață știința prin practică! Zeci de elevi au avut șansa să lucreze alături de cercetători de la marile institute

by admin

In articol:


„Astăzi vom studia de la 0 practic vom învăța să construim un aparat care să măsoare pulsul, umiditatea, presiunea și temperatura.”

Așa începe un curs la școala de vară din Măgurele. Aici, elevii claselor de liceu aprofundează prin metode practice ceea ce au învățat la orele de la școală.

Citește și: VIDEO- Sezonierii ,,trag obloanele” pe litoral. Rămân fără angajați pentru că aceștia încep școala

„Acum introducem microcontroler-ul pe breton, de preferință la un la un capăt, așa, și apeși tare.”

Alături de mentori iscusiți, copiii construiesc bucată cu bucată dispozitive inteligente.

„În primul curs am încercat să facem să funcționeze un motor și acum finaliza Cezar un program și sperăm ca după aia să adăugăm această piesă și să facă un fel de ventilator.”

Zeci de elevi au avut șansa să lucreze alături de cercetători de la marile institute

Concret, elevii interacționează cu profesori de la 6 facultăți și 7 institute pentru a le stârni interesul pentru știință.

Citeste si: Prognoza meteo ANM miercuri, 6 septembrie 2023 în țară: Valorile minime vor ajunge sub 10 grade Celsius- kanald.ro

Citeste si: „Nu te aștepți niciodată” Theo Rose a izbucnit în lacrimi, când a auzit de actorul George Mihăiță- wowbiz.ro

Eduard Năstase, cercetător Institutul pentru Fizica Pământului: „Pe scurt, astăzi avem un atelier de seismologie. Elevii s-au împărțit în grupe și încearcă să realizeze un seismometru vertical, care este realizat prin printare 3D și componente simple de tip plăci de arduină pentru partea de transfer de informație de la alalog către digital.”

Iar curiozitatea elevilor este mare. La doar 16 ani, Cristina deja știe că știința este drumul ei.

„Un device care poate să măsoare dacă este un cutremur. Persoana care îl are știe dacă e cutremur și poate să transmită că e cutremur mai încolo. Pe viitor eu aș vrea să fac ori geologie ori astrofizică, sunt între.”

Pasiune, atenție și implicare, cam acestea ar fi ingredientele pe care atât elevii, cât și cercetătorii le folosesc pentru a aduce atelierele la bun sfârșit.

Mihai Boris, cercetător: „Elevii au construit un spectrometru cu ajutorul căruia vor analiza emisia de la diferite surse luminoase.”

Și acest atelier stârnește interesul elevilor.

„Am pus înăuntru pentru a putea vedea cum se descompune lumina, dacă se descompune. Și vedem dacă o să funcționeze.”

Citeste si: „Tot plângea că o doare. Spre dimineață a spus că nu are aer, simte că nu are aer. Gura și nasul îi erau vinete.” Cum s-a stins, de fapt, Alexandra Ivanov la maternitatea din Botoșani- kfetele.ro

Citeste si: Cum a reacționat Kim Kardashian după ce au apărut imagini cu Kanye West în ipostaze indecente- radioimpuls.ro

În total, la cursuri au participat peste 60 de elevi cu sute de premii la olimpiadele naționale și nu numai.

Ioana Fidel, organizator: „Pincipalul scop ar fi să îi atragem pe tineri spre domeniul științei, pentru că se constată la nivel național că din ce în ce mai puțini tineri aleg un astfel de domeniu. Multora le este teamă că ei nu sunt potriviți pentru a studia fizica, chimia, biologia.”

Sunt disponibile aproape 40 de locuri cu bursă, iar pentru restul doritorilor taxa de înscriere este de 1.900 de lei.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro