marți, septembrie 24

Investiție de mântuială la Târgu Jiu. Autoritățile de acolo construiesc un nou heliport, deși au băgat 4,5 milioane de lei în cel vechi, nefuncțional de 3 ani. Primăria dă vina pe Consiliul Județean și invers. Victimele acestui război sunt, însă, pacienții din Târgu Jiu.

Heliportul din Târgu Jiu se degradează pe zi ce trece. Vorbim despre o investiție totală de 4,5 milioane de lei de care se alege praful.

„Până în 2021, heliportul de la Târgu Jiu putea fi folosit pe timp de zi. De trei ani, însă, investiția stă cu poarta închisă și se degradează fără ca vreo autoritate să ofere vreo explicație cu privire la acest lucru”, transmite Anamaria Ianc, jurnalist Digi24.

Primarul susține că, în urmă cu trei luni, investiția a fost predată Consiliului Județean Gorj.

„În acest moment mai sunt două probleme: una dintre ele este legată de un compartiment specializat care trebuie realizat în structura Consiliului Județean de la Târgu Jiu pentru că gestionarea nu se mai face de primăria Târgu Jiu. Noi l-am finanțat. El devine funcțional din momentul în care Spitalul Județean de Urgență, care este în subordinea Consiliului Județean, și-a creat compartimentul de specialitate”, spune Marcel Romanescu, primarul orașului Târgu Jiu.

De cealaltă parte, reprezentanții Consiliului Județean Gorj dau vina pe primărie că nu a făcut recepția și, prin urmare, investiția nu poate fi transferată.

„Se lucrează și sper, cât de curând, ca autoritatea aeronautică să emită avizul, astfel încât primăria să facă recepția finala a lucrării. După recepția finală urmează predarea prin act administrativ către Consiliul Județean”, spune Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Și fără să aștepte deznodământul, autoritățile s-au gândit să contruiască un alt heliport.

„În zona în care ne aflam în acest moment, autoritățile promit că va fi construit un nou heliport. În imediata apropiere a Spitalului Județean de Urgență de la Târgu Jiu. Investiția va fi făcută în Programul Național de Investiții în Infrastructura Unităților Spitalicești”, transmite Anamaria Ianc, jurnalist Digi24.

Din tot acest război au de pierdut bolnavii. Acum, elicopterul SMURD aterizează pe un teren sintetic de fotbal.

„În conditiile verii este accesibil, n-am avut nici zăpezi foarte mari până în acest moment. Asta ar fi un prim impediment. Al doilea este legat de competițiile sportive, care se pot desfășura în acel moment”, spune Claudiu Constantinescu, director medical la Serviciul de Ambulanță Județean Gorj.

În 2023, zeci de persoane au fost transportate cu elicopterele SMURD către alte spitale din țară.

Reporter: Anamaria Ianc
Operator: Ionuț Voinea

Editor : Izabela Zaharia

Acțiune.
Exit mobile version