joi, octombrie 3

Fotbalistu argentinian Lionel Messi a ajuns la al 46-lea trofeu al carierei, după ce şi-a trecut în palmares MLS Supporters’ Shield cu Inter Miami, după 3-2 în deplasare cu Columbus Crew, relatează Agerpres.

Messi este fotbalistul cu cele mai multe trofee câştigate, două dintre acestea fiind obţinute cu echipa din Florida, Leagues Cup în 2023 şi MLS Supporters’ Shield în 2024, trofeu care recompensează cea mai bună echipă din sezonul regulat al ligii profesioniste nord-americane.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Celebrul fotbalist argentinian, care în acest an a mai obţinut şi cu naţionala Argentinei un trofeu, Copa America, este urmat într-o ierarhie a celor mai laureaţi jucători, conform BeSoccer, de brazilianul Dani Alves (44), egipteanul Hossam Ashour (39), spaniolul Andres Iniesta (38) şi brazilianul Maxwell (37). În continuare figurează spaniolul Gerard Pique şi galezul Ryan Giggs, cu câte 36, dar lor li s-a alăturat şi spaniolul Sergio Busquets (Inter Miami), pentru care MLS Supporters’ Shield este trofeul cu numărul 36.

Câte 35 de trofee au portughezul Cristiano Ronaldo, francezul Karim Benzema şi englezul Kenny Dalglish.

Messi, Busquets, Jordi Alba şi Luis Suarez au câştigat împreună 14 trofee, dar MLS Supporters’ Shield este primul pentru ei cu Inter Miami, cele 13 anterioare fiind obţinute cu FC Barcelona: patru în LaLiga, patru în Copa del Rey, unul în Champions League, unul în Supercupa Europei, două în Supercupa Spaniei şi unul la Cupa Mondială a Cluburilor.

Editor : Ș.A.

Acțiune.
Exit mobile version