luni, septembrie 16

Un bărbat din Cluj, care tocmai ieșise de la o casă de schimb valutar, a rămas fără 2.000 de euro, după ce a fost abordat pe drum de un necunoscut. Acesta i-a spus victimei că a pierdut bani pe stradă și s-a oferit să îl ajute. Doar că „binevoitorul” s-a dovedit un hoț, iar metoda „șmen”, cum o numesc polițiștii, l-a lăsat în pagubă. Hoțul a fost prins și reținut câteva zile mai târziu.

Furtul a avut loc sâmbătă, 31 august 2024, în jurul orei 10:30, în cartierul Mărăști din Cluj-Napoca. Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, tocmai ieșise de la o casă de schimb valutar, de unde ridicase 13.500 de euro. Fără să știe că este urmărit, suspectul și-a văzut de drum.

La un moment dat, spun polițiștii, victima a fost abordată pe stradă de un necunoscut, care i-a spus că a pierdut bani pe stradă.

„Persoana respectivă a convins victima să îi înmâneze banii pentru a fi renumărați, moment în care i-ar fi sustras suma de 2.200 de euro”, transmit reprezentanții IPJ Cluj.

La aproape o săptămână distanță, hoțul a fost identificat și reținut pentru 24 de ore pentru înșelăciune și furt, anunță polițiștii.

„În urma investigațiilor efectuate, persoana banuită a fost identificată ca fiind un bărbat de 57 de ani. Astfel, în baza probatoriului administrat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraților pentru dispunerea unei alte măsuri preventive”, mai transmit polițiștii.

Editor : Izabela Zaharia

Acțiune.
Exit mobile version