Wednesday, March 22, 2023
Home Internațional VIDEO Moartea cumplită a unei tinere de 20 de ani în New Delhi, în prima zi a anului, a șocat India

VIDEO Moartea cumplită a unei tinere de 20 de ani în New Delhi, în prima zi a anului, a șocat India

by admin

Moartea înfiorătoare a unei tinere de 20 de ani în New Delhi, în 1 ianuarie, a șocat India, scrie BBC. Conform presei locale, scuterul pe care se afla fata a fost lovit de o mașină, trupul tinerei fiind târât apoi kilometri întregi.

Protest în New Delhi, India, după teribilul accident în care și-a pierdut viața o tânărăFoto: Vipin Kumar/Hindustan Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

Accidentele rutiere sunt frecvente în India și ucid sute de mii de oameni în fiecare an, dar acest caz a generat o acoperire mediatică pe scară largă și a generat proteste.

Potrivit presei locale, citate de BBC, tânăra, care era manager de evenimente, se întorcea de la serviciu la primele ore ale primei zile din 2023, când scuterul ei a fost lovit de o mașină. Poliția spune că șoferul mașinii, în care se aflau alte patru persoane, a continuat să meargă kilometri întregi, târând trupul tinerei.

Ziarul Indian Express scrie că trupul femeii a fost târât pe șosea timp de aproape o oră, iar martorii au sunat de cel puțin cinci ori la poliție. Faptul că acest lucru s-a întâmplat de Anul Nou, când mii de polițiști au fost mobilizați pentru a patrula pe drumurile din Delhi, nu a făcut decât să amplifice întrebările și controversele privind acest caz.

Cei cinci bărbați care se aflau în mașină la momentul accidentului sunt acum în custodia poliției.

„Muzica tare a înecat țipetele”

Poliția a transmis că a început căutarea mașinii după ce au fost primite două apeluri, duminică dimineață – unul privind o femeie târâtă de o mașină și altul după ce cadavrul unei femei a fost găsit pe un drum din nordul Delhi.

Conform Poliției, cel care se afla la volan împrumutase mașina de la un prieten pentru a o conduce în noaptea dintre 31 decembrie și 1 ianuarie. Cei aflați în autoturism au susținut în fața polițiștilor că au intrat în panică după ce au lovit scuterul și au plecat în viteză fără să-și dea seama că trupul femeii era târât. Bărbații mai susțin că nu au auzit țipetele victimei pentru că ascultau muzica tare în mașină, iar presa locală scrie că ei erau băuți.

Tânăra de 20 de ani era și singurul susținător al familiei sale – tatăl ei a murit în urmă cu câțiva ani, iar mama nu mai poate lucra din cauza bolii. „Nici nu avem bani pentru a-i îndeplini ultimele ritualuri”, a spus pentru BBC mama tinerei.

Cazul a declanșat și o dispută politică în capitala Indiei. Partidul Aam Aadmi (AAP), care guvernează Delhi, a protestat la adresa Guvernului federal, reclamând probleme de siguranță în oraș. AAP nu are niciun control asupra poliției orașului, care este subordonată ministerului federal de interne. Luni, membrii partidului au protestat în fața biroului guvernatorului, cerându-i demisia.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro