Thursday, March 23, 2023
Home România VIDEO Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, fluierați la Iași de unii participanți la ceremoniile unirii / Peste 7.000 de persoane celebrează la Iași Unirea Principatelor

VIDEO Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, fluierați la Iași de unii participanți la ceremoniile unirii / Peste 7.000 de persoane celebrează la Iași Unirea Principatelor

by admin

Premierul Nicolae Ciucă (PNL) și liderul PSD Marcel Ciolacu au fost fluierați marți la Iași de unii participanți la ceremoniile organizate de Unirea Principatelor, potrivit imaginilor video de la eveniment. În timp ce era fluierat, Ciolacu a spus ”Eu chiar vă iubesc”.

Ziarul de Iași transmite că huiduielile au venit dintre zone ale pieței: un grup „tradiţional” de protestatari din Iaşi, membrii asociațiilor care militează pentru autostrăzi și grupul simpatizanților AUR.

Au fost huiduiți și liderii locali PNL Costel Alexe (președintele Consiliului Județean Iași) și Mihai Chirica (primarul Iașului), ambii având la activ mai multe dosare penale pentru corupție.

Președintele Klaus Iohannis nu a participat la ceremoniile din Iași, el având programată marți la ora 12.00 participarea la o ceremonie la București, la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I, unde publicul nu participă.

Vezi mai jos cele mai importante moment ale zilei de la Iași:

Ora 11.32: Primarul Iașului, Mihai Chirica (PNL), inculpat sau trimis în judecată în mai multe dosare de corupție, se află pe scenă și ține un discurs

Ora 11.28: Unii participanţi au început să scandeze: Hoţii, Hoţii!, iar din alte părţi ale Pieţei Unirii s-au auzit „Ciucă, plagiatorul!”, transmite Ziarul de Iași

Ora 11.26: Fluierături și huiduieli s-au auzit din partea unor participanți și la adresa premierului Nicolae Ciucă în timp ce acesta își citea discursul, potrivit imaginilor video transmise de guvern:

Ora 11.20: Marcel Ciolacu, președintele PSD, a fost fluierat și huiduit de unele persoane în timp ce și-a susținut discursul, potrivit imaginilor video difuzate de PSD. De notat că la evenimentul de la Iași participă și simpatizanți și membri AUR.

Ora 11.00: Tot marți au fost organizate şi o serie de proteste împotriva autorităţilor din Bucureşti, acuzate că ignoră sistematic finanţarea unor obiective strategice, consideră asociaţiile civice. Manifestarea a fost organizată de către asociaţiile civice “Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”, “Împreună pentru A8” şi Reset, potrivit Ziarul de Iași.

Articol inițial: Peste 7.000 de persoane au venit marţi dimineaţă în Piaţa Unirii din Iaşi pentru a lua parte la manifestările organizate cu prilejul celebrării Unirii Principatelor Române, transmite Agerpres. Festivităţile au debutat, la ora 10,00, cu un spectacol folcloric intitulat „Noi suntem români!”. Până la ora 11,00 interpretează cântăreţii de muzică populară Karla Ursu, David Simion, Maria Ionescu, Loredana Colotin, Ion Macovei şi Biatrice Duca.

La ora 11,00, în Piaţa Unirii vor ajunge prim-ministrul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale, parlamentari, lideri ai mai multor formaţiuni politice.

Cu acest prilej, va fi oficiată o slujbă Te Deum de către mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi reprezentanţi ai Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi.

Vor urma discursurile oficialilor, depunerea de coroane de flori la Ansamblul statuar Alexandru Ioan Cuza din Piaţa Unirii, Parada Militară, intonarea Horei Unirii şi hora populară.

De la ora 12,30, când oficialităţile se vor îndrepta spre Mănăstirea Trei Ierarhi, unde este mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în Piaţa Unirii va fi reluat concertul de muzică populară „Noi suntem români!” iar cei prezenţi vor primi plăcinte „poale’n brâu” şi ceai.

Seara, angajaţi ai Ministerului Apărării şi ai Ministerului de Interne vor mărşălui cu torţe aprinse pe traseul Muzeul Unirii – Palatul Culturii din Iaşi.

Ați putea dori, de asemenea

Copyright ©️ All rights reserved. | thenews.co.ro