vineri, octombrie 25

Pensionarii cu venituri înghețate în urma recalculării ies în stradă. Zeci de mii de oameni au anunțat că vor protesta astăzi în fața Guvernului, pensionari, dar și angajați supărați pe legea pensiilor, despre care ministra Muncii spunea că va corecta inechitățile.

După lungi și discuții și negocieri purtate la Ministerul Muncii, la Ministerul Energiei sau chiar la Guvern și după un întreg șir de proteste al persoanelor care lucrează în condiții speciale de muncă, reprezentanții acestora au anunțat că și-au unit forțele și că vor ieși în stradă alături de 30.000 de persoane, timp de trei ore, în fața Palatului Victoria.

Ei vor bloca practic centrul Capitalei din cauza noii legi a pensiilor. Aceștia sunt supărați pentru că, în urma recalculării, pensiile lor au scăzut chiar și la jumătate și practic vor rămâne cu ele înghețate timp de mai mulți ani. Totodată, cei care încă lucrează vor ieși la pensie direct, cu un cuantum mai mic comparativ cu foști lor colegi care au ieșit la pensie pe parcursul acestui an, înainte să intre în vigoare noua lege a pensiilor.

Pe parcursul lunii septembrie, cât și la începutul lunii octombrie, proteste ale pensionarilor CFR, ale persoanelor cu dizabilități sau ale foștilor mineri au avut loc în fața Guvernului sau la Ministerul Muncii.

Editor : Ana Petrescu

Acțiune.
Exit mobile version