miercuri, octombrie 2

Cinci bărbați care au făcut braconaj, în Bihor, în 2021, au primit pedepse de la 2 la 4 ani de închisoare, după ce un pădurar a fost ucis în timpul vânătorii ilegale. Printre cei condamnați se află și primarul din Remetea, Adrian Ștefănică. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată.

Șase persoane din Bihor, printre care și un primar au plecat la o partidă de vânătoare ilegală, sperând că nu vor fi prinși, dar un accident fatal i-a dat de gol și i-a trimis după gratii. Cu toții au ajuns la închisoare după ce un alt participant la ieșirea la vânătoare a fost împușcat accidental și a murit.

Cazul pădurarului ucis accidental datează din anul 2021, atunci când mai multe persoane au participat la o partidă neautorizată de vânătoare într-o pădure de lângă Remedea, județul Bihor. Printre ei s-ar fi aflat inclusiv actualul primar al comunei, Adrian Ștefănică, reales în anul 2024, după ce a ocupat această funcție între 2012 și 2020.

Pădurarul ucis ar fi fost împușcat accidental de unul dintre participanții la vânătoarea ilegală, care încerca să direcționeze un mistreț către ceilalți vânători. Însă, unul dintre gloanțe a ricoșat în capul pădurarului și l-a rănit grav.

Procurorii susțin că după această tragedie, cei șase inculpați trimiși în judecată ar fi încercat să mușamalizeze partida de vânătoare ilegală prin ascunderea armelor, ceea ce ar fi prelungit cu aproape o oră venirea salvatorilor.

Pădurarul în vârstă de 46 de ani a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat de urgență la Oradea, însă a murit a 2-a zi, în ciuda eforturilor medicilor Spitalului Județean Bihor.

Ulterior, doar cel care l-a împușcat accidental pe pădurar și-a recunoscut vina și prezența la această partidă de vânătoare, ceilalți încercând să găsească diferite alibiuri pentru a scăpa de anchetă.

Decizia instanței prin care cei șase participanți la această partidă de braconaj au fost trimiși la închisoare cu executare este doar în primă instanță, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Oradea.

Editor : Ș.A.

Acțiune.
Exit mobile version