Digi24 și Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca organizează pe 18 noiembrie 2024, începând cu ora 20.00, o dezbatere electorală dedicată celor mai importante teme care fac parte din proiectele candidaților care își doresc să ajungă la Cotroceni. Mircea Geoană, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Elena Lasconi, George Simion, Kelemen Hunor și Ludovic Orban sunt invitați în studioul Digi24 să răspundă la cele mai presante întrebări ale societății.
- Dezbaterea va fi moderată de jurnaliștii Liliana Ruse și Cosmin Prelipceanu, alături de care se vor afla profesori și studenți ai Universității Babeș-Bolyai, precum și jurnaliști.
- Ultima dezbatere prezidențială a avut loc în 2014, când Klaus Iohannis a participat la singura dezbatere din istoria lui politică, contra lui Victor Ponta.
„Puterea dezbaterii este de a revela modul în care fiecare dintre prezidențiabil ar acționa în folosul tuturor românilor, într-un context internațional atât de complicat, de a ne arăta cum văd dezvoltarea țării din punct de vedere economic și cum ar apăra-o de provocările momentului. Puterea democrației stă în dezbatere”, spune jurnalistul Digi24, Cosmin Prelipceanu.
În acest context, Digi24 și Universitatea Babeș Bolyai, cea mai veche universitate din România, anunță un parteneriat în slujba cetățenilor: o dezbatere prezidențială.
„Votul este puterea noastră, dar ca să votăm bine, trebuie să votăm informații, iar principalii candidați la președinție vor fi provocați de jurnaliștii platformelor din universul Digi, adică Digi 24, Digi 20 și patru.ro Digi FM, Pro FM, Digi Sport și profesorii Universității Babeș-Bolyai, tinerii studenți ai acestei universități”, a continuat Cosmin Prelipceanu.
Mircea Geoană, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Elena Lasconi, George Simion, Kelemen Hunor și Ludovic Orban sunt cei invitați în studioul Digi24 pentru a-i convinge pe cetățeni că ei merită să fie aleși președinte.
„Cred că prin acest parteneriat pe care îl încercăm, facem două lucruri importante. Unu, Facem un bine politicienilor, pentru că îi ajutăm să-și exprime ideile și viziunile într-un cadru constructiv și doi, mai important decât unul, facem un bine țării și oamenilor, fiindcă îi ajutăm să înțeleagă în esența lor, dar și cu nuanțele necesare, perspectivele angajate de diverși politicieni. Și uite că, în contextul în care se află lumea astăzi cred că a avea acces la adevăr este fundamental, așa că mă bucură parteneriatul. Sper să fie util pentru țară și pentru oameni”, a spus Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai, în Jurnalul de Seară.