miercuri, octombrie 9

Un criminal român care a fugit timp de 16 ani de poliție a fost adus în țară pentru a-și ispăși pedeapsa. Bărbatul a omorât în bătaie paznicul unui depozit, după ce a fost prins la furat de fier vechi. El a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, dar a fugit din țară înainte să fie încarcerat.

Bărbatul era urmărit internațional pentru omor și a fost adus din Germania, acolo unde a fost arestat. Românul de 36 de ani era pe lista Most Wanted a Poliției Române.

În 2008, împreună cu alți 3 bărbați, a intrat într-un depozit din județul Ilfov și a încercat să fure fier. Hoții au fost prinși de agenții de pază care au fost bătuți crunt. Unul dintre ei a murit în urma loviturilor, iar ceilalți doi au fost salvați cu greu de medici.

În urmă cu 16 ani, românul a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, dar a reușit să fugă din țară. A fugit inițial în Grecia, dar s-a întors în România după ce a fost achitat, în primă instanță. Ulterior, a fost prins, în 2016, în Germania. Nu a fost predat pentru că penitenciarele de la noi nu îndeplineau condițiile de detenție. Marți, a fost, din nou prins în Germania iar autoritățile de acolo l-au adus în România.

Mădalin Herbei, purtător de cuvânt IPJ Arad: Bărbatul figurează ca Most Wanted, fiind considerat violent, periculos. Va fi încarcerat în penitenciar pentru executarea mandatului.

Bărbatul a fost dus la Penitenciarului Arad, unde va sta în carantină.

Editor : A.P.

Acțiune.
Exit mobile version